Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 10 листопада
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 10 листопада

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 10 листопада

Контрнаступ на Херсонщині, загибель Стремоусова, підсумки виборів у США, зерновий шантаж Росії.

У ранковому слоті каналу іномовлення професор Нью-Йоркського університету Ігор Айзенберг коментував підсумки проміжних виборів у США і їхній вплив на війну в Україні. У наступних слотах підрахунок голосів у США коментували експерт-міжнародник і телеведучий Пітер Залмаєв та кореспондент «Голосу Америки» в Білому домі Михайло Комадовський.              

Радник мера Маріуполя Петро Андрющенко говорив про загибель одного з головних херсонських зрадників Кирила Стремоусова, відведення російських військ від Херсона, укріплення окупантами оборонних споруд у Маріуполі, неготовність Маріуполя до зими.

Азербайджанський політолог і конфліктолог Ариф Юнусов розмірковував, чи можливий мир між Азербайджаном та Вірменією. За його словами, «за підтримки США і Європи Азербайджан почувається впевненіше, прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян теж прозахідний, тому мета вірменських реваншистів – його змістити».

Директорка громадської організації «Екодія» Наталя Гозак на тлі повідомлень про кліматичний саміт ООН в Єгипті говорила про екоцид, який Росія чинить в Україні. 

Президент «Української зернової асоціації» Микола Горбачов коментував перспективи «зернової угоди», виходом із якої погрожує Росія. 

Була також авторська рубрика шефредактора каналу Олексія Мацуки про захист українського неба. 

У блоці каналу «Інтер» начальниця об'єднаного координаційного пресцентру сил оборони півдня України Наталя Гуменюк коментувала зокрема загибель Стремоусова, гуманітарну ситуацію в Херсоні, контрнаступ української армії: «На правому березі ми зупинятися не збираємося».

На цю ж тему говорили керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко і перший заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський, якого протитрували чомусь як «радника Міністра внутрішніх справ України Ростислава Смирнова». Справжній Ростислав Смирнов розповідав про документування воєнних злочинів росіян, а голова Миколаївської ОВА Віталій Кім із радістю повідомив про підготовку до відновлення звільненої українськими захисниками Снігурівки.

Колишній співробітник КДБ СРСР і Служби зовнішньої розвідки Росії Сергій Жирнов коментував повернення в російські школи початкової військової підготовки і відвідини Путіним виставки радянської військової техніки на Красній площі: «Приблизно така сама техніка зараз воює в Україні, — відзначив Жирнов. — Це було б комічно, якби не було трагічно».

У вечірньому слоті каналу іномовлення про зерновий шантаж Росії говорив президент асоціації «Український клуб аграрного бізнесу», виконавчий директор Agricom Group Петро Мельник. На прохання ведучого дати прогноз на майбутнє він відповів у тому дусі, що всі аграрії — оптимісти, хоча підстав для оптимізму не те щоб дуже багато.

Керівниця «Кримської правозахисної групи» Ольга Скрипник говорила про репарації Україні, причому, за її словами, Росія компенсуватиме не лише державі Україна, але й громадянам, які постраждали внаслідок вторгнення.

Була також авторська рубрика шефредактора каналу «FreeДом» Олексія Мацуки про можливих наступників Путіна, зокрема Євгенія Пригожина.

У блоці «1+1» про відступ російських військ із Херсона говорили воєнні експерти Олександр Мусієнко і Олександр Коваленко, а також радник голови Херсонської ОВА Сергій Хлань і письменник Михайло Шейтельман. Останній коментував також саміт «Великої двадцятки», який наступного тижня проходитиме на індонезійському острові Балі.    

Історик Олександр Палій коментував заяви Папи Римського Франциска про готовність у разі перемовин між Україною і Росією стати посередником.

Источник материала
Поделиться сюжетом