Франція представила талісмани літньої Олімпіади-2024 у Парижі
Франція представила талісмани літньої Олімпіади-2024 у Парижі

Франція представила талісмани літньої Олімпіади-2024 у Парижі

Маскоти Олімпійських та Паралімпійських ігор виглядають майже однаково та мають одне й теж ім'я.

Організаційний комітет літніх Олімпійських і Паралімпійських ігор-2024 у Парижі визначив талісмани змагань. Ними стали два фригійські ковпаки, на ім'я Фригі. Про це повідомляє Paris 2024. Персонажі мають майже однаковий вигляд – це червоні антропоморфні капелюхи. Але маскот Паралімпійських ігор має замість однієї ноги протез, а також тримає прапор Франції.

Фригійський ковпак або Ковпак свободи — міжнародний символ свободи. Це трикутний капелюх із гострим верхом, що звисає. Ковпак з’явився у давнину серед мешканців Передньої Азії, зокрема фригійців (Фригія – давня держава на території сучасної Туреччини) та персів.

У Франції фригійський ковпак отримав червоний колір і перетворився на елемент одягу незаможних революціонерів часів Великої французької революції й емблему якобінців. Згодом став символом республіканської Франції й головним убором її жіночого втілення Маріанни.  Також фригійський ковпак став символом свободи в США під час війни за незалежність. Він зображений на прапорі Нью-Йорка і печатці Сенату США.

Літні Олімпійські ігри відбудуться у Парижі з 26 липня до 11 серпня 2024 року.

Раніше «MediaSapiens» розповідав про кращі мультимедійні проекти світових ЗМІ.

Фото: paris2024.org

 

Теги по теме
Франция Париж
Источник материала
Поделиться сюжетом