Зустріч Байдена та Сі Цзіньпіна: перші заяви лідерів
Зустріч Байдена та Сі Цзіньпіна: перші заяви лідерів

Зустріч Байдена та Сі Цзіньпіна: перші заяви лідерів

Сьогодні,14 листопада, президент США Джо Байден зустрівся з президентом Китайської Народної Республіки (КНР) Сі Цзіньпіном на Балі, Індонезія.

Обидва лідери відверто поговорили про свої відповідні пріоритети та наміри з низки питань та заявили, що у ядерна зброя ніколи не повинна використовуватися, в тому числі в Україні.

Про це повідомляє пресслужба Білого дому.

«Лідери двох країн обмінялися думками щодо ключових регіональних і глобальних викликів.

Президент Байден підняв питання жорстокої війни Росії проти України та безвідповідальних погроз Росії використання ядерної зброї.

Президент Байден і президент Сі підтвердили свою згоду з тим, що ядерна війна ніколи не повинна вестися і ніколи не може бути виграна, і підкреслили свою неприйняття використання або загрози застосування ядерної зброї в Україні», –йдеться в повідомленні.

Також у Білому Домі зазначили, що президент Байден висловив занепокоєння з приводу провокаційної поведінки КНДР, зазначив, що всі члени міжнародного співтовариства зацікавлені в тому, щоб заохотити КНДР діяти відповідально, і підкреслив тверду відданість Сполучених Штатів захисту індійсько-тихоокеанських союзників.

Раніше ЗМІ анонсували, що зустріч Байдена і Сі Цзіньпіна відбудеться 14 листопада.

Це перша особиста зустріч між лідерами двох найбільших економік світу після того, як Байден став президентом США у січні 2021 року, і відбудеться через кілька тижнів після того, як Сі Цзіньпін отримав третій п’ятирічний термін на посаді лідера Комуністичної партії Китаю.

Президент США Джо Байден своєю чергою запевнив, що Сполучені Штати не прагнуть конфлікту з Китаєм.

Японія готується до війни з Китаєм.

Байден та Сі Цзіньпін прибули в Індонезію на саміт G20: перші кадри.

Источник материала
loader
loader