Цінники продовжать повзти вгору: Нацбанк прогнозує до кінця року інфляцію на рівні 30%
Цінники продовжать повзти вгору: Нацбанк прогнозує до кінця року інфляцію на рівні 30%

Цінники продовжать повзти вгору: Нацбанк прогнозує до кінця року інфляцію на рівні 30%

Через повномасштабну війну, що триває, ситуація в Україні утворилася складна і прогнози говорять про те, що за підсумками 2022 року інфляція складе близько 30%. Про це повідомляє Нацбанк у facebook.

Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!

Підписатися

У Національному банку зазначили, що через повномасштабну війну та безліч негативних наслідків рівень інфляції в Україні продовжить зростати і за підсумками 2022 року становитиме близько 30%.

Супермаркет. Фото: Знай.ua

"Інфляція за підсумками року складе близько 30% через руйнування виробничих потужностей, ускладнення транспортної логістики, впливу війни на глобальні ціни, енергоносії та продовольчі товари. Однак застосовуваний НБУ набір монетарних та немонетарних заходів дає підстави говорити, що, незважаючи на прискорення інфляції у час війни, цей процес залишається контрольованим", - зазначили у відомстві.

Супермаркет. Фото: скрін youtube

Враховуючи, що за підсумками жовтня інфляція у річному обчисленні була на рівні 26,6%, можна припустити, що продукти та інші товари продовжать дорожчати.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, фрукти подешевшали, але доступнішими не стали: скільки коштують лимони, мандарини, апельсини та яблука в листопаді.

Також наш портал інформував, борщовий набір вдвічі дешевший, а от фрукти на одному рівні: порівняння ціни на продуктовий набір в Україні та Європі.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, ціни на м'ясо зростають як на дріжджах: у чому причина та за яких умов воно подорожчає ще більше.

Теги по теме
Нацбанк продукты
Источник материала
Поделиться сюжетом