У Житомирі освітянина відсторонили від викладання за заклики «денацифікувати» Україну
У Житомирі освітянина відсторонили від викладання за заклики «денацифікувати» Україну

У Житомирі освітянина відсторонили від викладання за заклики «денацифікувати» Україну

Суд також позбавив його права обіймати посади в державних та самоврядних структурах.

У Житомирі суд заборонив на 10 років працювати в університеті викладачеві, який публічно підтримував російську агресію і закликав «денацифікувати» Україну, повідомляє Житомирська обласна прокуратура.

Прокурори у суді довели, що колабораційною діяльністю у вересні цього року займався викладач одного з університетів Житомира.

Зокрема, перебуваючи у центрі міста після зборів громадської організації, він публічно закликав до підтримки рішень та дій держави-агресора.

Чоловік переконував членів цієї громадської організації, що росіяни – «наш братський народ», а «влада Росії робить все, аби допомогти Україні позбутися неонацистських формувань та поновити відносини між нашими країнами».

Засуджений зневажливо висловлювався про Революцію Гідності, називаючи події 2014 року «переворотом», і закликав житомирян «підтримати денацифікацію України».

За публічного обвинувачення прокурорів Житомирської обласної прокуратури викладача визнали винним у підтриманні рішень та дій держави-агресора (ч. 1 ст. 111-1 Кримінального кодексу).

Суд призначив покарання у вигляді позбавлення права обіймати посади, пов’язані із виконанням функцій держави та місцевого самоврядування.

Також засудженому заборонено обіймати посади в державних і комунальних установах, що пов’язані з навчальною та викладацькою діяльністю строком на 10 років.

Вирок суду вже набрав чинності.

Нагадаємо, нещодавно лікарю з Харкова дали рік умовно за підтримку російської агресії на ютубі.

 

Теги по теме
Образование Житомир
Источник материала
Поделиться сюжетом