Австралія продовжить угоду щодо атомних підводних човнів, незважаючи на критику Макрона
Австралія продовжить угоду щодо атомних підводних човнів, незважаючи на критику Макрона

Австралія продовжить угоду щодо атомних підводних човнів, незважаючи на критику Макрона

КИЇВ. 18 листопада. УНН. Прем'єр-міністр Австралії Ентоні Альбанезе заявив у п'ятницю, що його країна не змінила своєї позиції і побудує флот підводних човнів у рамках угоди з AUKUS, незважаючи на критику з боку президента Франції Еммануеля Макрона, передає УНН з посиланням на Sky News.

Деталі

Виступаючи перед журналістами в Бангкоку, столиці Таїланду, прем'єр-міністр Австралії сказав, що Макрон має право висловлювати свої погляди, що він і робить.

«Ми працюємо над домовленостями з AUKUS, у цьому немає нічого двозначного. Це наша позиція», - сказав Альбанезе.

«Він має право робити будь-які коментарі як лідер Франції. Ми маємо дуже тісні відносини співпраці», - додав він.

Контекст

AUKUS – це тристоронній договір про безпеку для Індо-Тихоокеанського регіону, запущений 15 вересня 2021 року Австралією, США та Великою Британією.

Дипломатичні відносини між Францією та Австралією зіпсувалися у вересні минулого року, коли Австралія підписала угоду на придбання атомних підводних човнів.

Австралія також скасувала свою програму Future Submarine Program (FSP) із французькою військово-морською групою, щоб купити 12 підводних човнів на суму 56 мільярдів євро.

Це рішення розлютилоМакрона та його уряд, які висловили тривогу щодо угоди.

У четвер президент Франції Еммануель Макрон звинуватив колишнього прем'єр-міністра Австралії Скотта Моррісона у провокуванні «ядерної конфронтації» з Китаєм і заявив, що допоміг Австралії домогтися «свободи та суверенітету» через угоду щодо підводних човнів, повідомляє ABC News.

Теги по теме
Франция Эммануэль Макрон Австралия
Источник материала
Поделиться сюжетом