Пара японців сплатить $3,6 млн за публікацію «коротких фільмів» на ютубі
Пара японців сплатить $3,6 млн за публікацію «коротких фільмів» на ютубі

Пара японців сплатить $3,6 млн за публікацію «коротких фільмів» на ютубі

Чоловік та жінка скорочували повнометражні фільми до 10 хвилин і без дозволу виробників завантажувала їх на ютуб.

Окружний суд Токіо зобов’язав подружжя виплатити 500 мільйонів єн (3,6 мільйонів доларів) відшкодування збитків 13 кінокомпаніям за порушення авторського права, повідомляє

Як повідомляє KyodoNews, подружжя у віці 20 років відредаговувало повнометражні фільми, скорочуючи їх до 10 хвилин  – так, щоб цей так званий «короткий фільм» передавав основну лііню сюжету оригіналу.

Протягом 2020 року пара відредагувала та опублікувала 54 фільми, в тому числі «Шин Ґодзілла», оскароносну драму «Від’їзди» та фільм жахів «Холодна риба», які переглянули більше 10 мільйонів разів.

Пара заробила на цьому щонайменше 7 мільйонів єн доходу від реклами, що набагато менше від суми відшкодування, затвердженої у рішенні.

Кінокомпанії Toho Co., Shochiku Co. і Toei Co визначили збитки, виходячи з ціни, яку глядачам довелося б заплатити за перегляд офіційних версій фільмів онлайн, і вирішили, що грошова вартість становить 200 єн за перегляд. Хоча загальна сума за їхньою оцінкою становила близько 2 мільярдів єн, вони претендували лише на частину.

Суд повністю задовольнив позов компаній. Це перше судове рішення в Японії щодо відшкодування збитків за несанкціоноване завантаження таких типів відредагованих фільмів.

Адвокат позивачів Хіроюкі Накадзіма сказав на пресконференції, що рішення суду буде  «значним стримуючим фактором проти майбутніх справ про порушення авторських прав», і додав, що «важливо», що кінокомпанії зібралися разом, щоб отримати виплату такого масштабу.

Відповідачі вже були засуджені за порушення закону про авторське право районним судом Сендая в листопаді минулого року.

Нагадаємо, торік Верховний суд ЄС визнав, що YouTube не несе відповідальності за контент, який порушує авторські права.

 

 

Теги по теме
Кино
Источник материала
Поделиться сюжетом