"Золота" олія: цінник піднявся до нових висот
"Золота" олія: цінник піднявся до нових висот

"Золота" олія: цінник піднявся до нових висот

Зростання цін відбулося через кілька факторів, серед яких значну роль відіграє вплив війни та зруйнованої енергоінфраструктури.

Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!

Підписатися

Зростання цін на соняшникову олію відбулося за ринком соєвої олії. Про це повідомляє аналітика електронної зернової біржі GrainTrade.

Ціни на рослинну олію, скріншот з відео

Ціни злетіли також на тлі затримки збирання та можливого зменшення врожаю соняшнику в росії, а також спираючись на прогнози щодо скорочення перероблювання в Україні.

Останнім часом маслозаводи зупиняються через відсутність енергопостачання, що трапилось через пошкодження інфраструктури. Ціни попиту на українську соняшникову олію з постачанням у порти Болгарії залишаються на рівні 1240-1250 доларів за тонну.

Рослинна олія, скріншот з відео

У середині країни ціна за місяць рафінованої олії зросла на 11 копійок. Олія "Олейна" рафінована, в обсязі 850 мл має середню ціну 62,55 грн.

Ціни на олію. Фото: скриншот Мінфін

Олія "Щедрий Дар" рафінована, 850 мл середня ціна: 65,47 грн. Вона зросла на 23 копійки.

При чому в Новусі "Щедрий дар" можна придбати за 61,59 грн, а найдорожчу пропозицію в Ашані – там за таку саму олію просять 68,90 грн.

Нагадаємо, ми писали, що на щастя українців і всупереч прогнозам експертів, деякі продукти впали в ціні.

Як повідомляв "Знай.ua", заповнюємо "морозилку", поки ціни не кусаються: в Україні подешевшала курятина та свинина, сало менш доступне.

Також "Знай.ua" поінформував, що українцям показали нові цінники на важливі продукти: скільки коштує молоко, курятина, олія та хліб.

Теги по теме
продукты
Источник материала
Поделиться сюжетом