Яйця можуть здешевіти тільки після лютого наступного року — експерт
Яйця можуть здешевіти тільки після лютого наступного року — експерт

Яйця можуть здешевіти тільки після лютого наступного року — експерт

Ціни на яйця в Україні стабілізувалися у жовтні, а у листопаді почали знижуватися, проте до весняних цінників ще дуже далеко.

Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!

Підписатися

У листопаді відчувається збільшення пропозицій від фермерів, які почали поступово відновлювати поголів'я, втрачене через масовану атаку росії на Україну. Про це пише портал На пенсії.

Яйця. Фото: скриншот youtube

Влітку за десяток яєць продавці просили від 28 до 30 гривень. У вересні роздрібна ціна на яйця в супермаркетах України почала стрімко зростати та становила 41,56–42,35 гривні за десяток, у жовтні – 53–76 гривень.

Через те, що багато птахофабрик залишилися на окупованих територіях, перебували в зоні бойових дій, сьогодні вони не працюють.

Станом на середину листопада ціна сягнула 74–76 гривень за десяток яєць. Різкого зростання вже не спостерігається, що дає можливість стверджувати, що ціна стабілізується.

Яйця, скріншот: YouTube

Щоб зменшити ціни на яйця, слід збільшити на 35-40% поголів'я курей, які стануть нестися лише через 5 місяців. Тобто, якщо фермер заведе курчат у вересні-жовтні — то якраз на лютий місяць можна очікувати збільшення кількості яєць. Про це заявив заступник міністра аграрної політики Тарас Висоцький.

Крім того, Міністерство аграрної політики та продовольства уклало меморандум із асоціацією "Союз птахівників України".

Документ спрямований на те, щоб стабілізувати ціни на курячі яйця та не допустити перевищення оптово-відпускних цін реалізації від рівня, яким яйця поставляються в торгові мережі.

Нагадаємо, ми писали, що покласти у каву, щоб її смак звів усіх з розуму: мало хто до такого додумається

Як повідомляв "Знай.ua"ціна долара у грудні: економіст зробив прогноз на коливання курсу валют

Також "Знай.ua" інформував, що пенсії перерахують не лише через зміну прожиткового мінімуму: кому з українців вдасться побачити інші суми.

Теги по теме
продукты
Источник материала
Поделиться сюжетом