Нардеп Яценко намагався просунути до Верховної Ради колишню поплічницю колаборанта Сальдо
Нардеп Яценко намагався просунути до Верховної Ради колишню поплічницю колаборанта Сальдо

Нардеп Яценко намагався просунути до Верховної Ради колишню поплічницю колаборанта Сальдо

КИЇВ. 24 листопада. УНН. Народний депутат Антон Яценко намагався просунути до Верховної Ради свою помічницю Ганну Живцову. Вона була кандидаткою у народні депутати на проміжних виборах в одномандатному виборчому окрузі №184 (Херсонська область) від “Партії Антона Яценка”, повідомляє УНН з посиланням на відповідну постанову Центральної виборчої комісії.

Деталі

Проміжні вибори народних депутатів на Херсонщині відбулися 31 жовтня 2021 року після того, як Ігор Колихаєв втратив депутатський мандат у зв’язку з його обранням міським головою Херсону. Однією з кандидатів на його місце у Раді стала Ганна Живцова.

Для неї це були вже не перші вибори. За рік до того, на місцевих виборах 2020 року Живцова балотувалася до Херсонської міськради. За даними руху “Чесно”, вона була 50-м номером у списках “Блоку Володимира Сальдо”, однак до міськради так і не потрапила.

Додамо

Живцова – не єдиний зв’язок Яценка з колаборантом Володимиром Сальдо. У Верховній Раді 7 скликання обидва представляли “Партію регіонів”.

Зазначимо, що Яценка пов’язують із іншим херсонським колаборантом - Олексієм Ковальовим. За даними ЗМІ, саме через нього Яценко намагався підкупити членів податкового Комітету ВР, коли той розглядав законопроєкт про скасування корупційної схеми, яку в народі називали “майданчики Яценка”. 

Нагадаємо

Раніше Антона Яценка закликали скласти мандат. З такою заявою виступив колишній бранець кремля, а нині перший заступник голови Черкаської облради Роман Сущенко. Він також вимагав перевірити Яценка на колабораціонізм.

Источник материала
Поделиться сюжетом