Українська рада бізнесу підтримала реформу містобудування
Українська рада бізнесу підтримала реформу містобудування

Українська рада бізнесу підтримала реформу містобудування

Члени коаліції Українська рада бізнесу, до складу якої входить 104 бізнес-асоціацій різних галузей економіки, підтримали законопроєкт №5655 про реформу містобудування, а також закликали парламент ухвалити його у другому читанні якнайшвидше.

Законопроект ініціювала голова партії Слуга народу Олена Шуляк.

Про це йдеться у листі-зверненні до голови Верховної ради та прем’єр-міністра.

– Проект закону №5655 відповідає кращим світовим практикам, забезпечує мінімізацію корупційних ризиків шляхом створення конкурентного прозорого ринкового середовища, а також запровадження розумної регуляції та автоматизації надання послуг у відповідній сфері.

Це справжня реформа системи містобудівного контролю та нагляду, яка має на меті подолання корупції, впровадження цифрових послуг і демонополізацію функцій контролю й нагляду.

Переведення всіх процесів в електронну систему та запровадження автоматичного надання дозволів, сертифікатів та інших документів через цю систему – це те, чого роками чекав український бізнес, – зазначають вони у заяві.

У листі також зазначається, що реалізація цього проекту, забезпечить зниження корупційних ризиків при наданні адміністративних послуг, забезпечить побудову прозорої та ефективної системи містобудівного контролю і нагляду, запровадить принцип альтернативності вибору органу з містобудівного контролю.

– Український бізнес закликає Кабінет міністрів та український парламент у цей складний воєнний час не зволікати із прийняттям важливих для країни системних рішень та позбавити бізнес зарегульованості та корупційності при контролі будівництва, – йдеться в листі.

Нові вибухи та відновлення після ракетного обстрілу України: 274-й день війни (онлайн).

Источник материала
Поделиться сюжетом