Дмитро Корчинський розповів, у чому полягає українська національна ідея
Дмитро Корчинський розповів, у чому полягає українська національна ідея

Дмитро Корчинський розповів, у чому полягає українська національна ідея

Про це він розповів у програмі «Різні люди».

Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!

Підписатися

«Кожна національна ідея має 2 аспекти. Перший – найпростіший: як було би добре, якби наша нація була найбагатшою, найсильнішою, найрозумнішою у світі. Це просто – ми маємо бути найкращі. Є другий аспект: національна ідея – це те, що нація пропонує світу. Це якась універсальність», - пояснює Дмитро Корчинський.

Зокрема, розповідає він, британська національна ідея – це місія білої людини, яка несе цивілізацію на ті чи інші землі, американська національна ідея – це свобода і демократія для всіх як універсальна цінність, німецька національна ідея довгий час будувалася на расовій вищості.

Зараз же, зазначає експерт, у світі не залишилося універсальних смислів, окрім релігійних. За його словами, 21 століття – це століття релігійних воєн і релігійної боротьби, релігійних смислів. Зокрема, каже філософ, ніхто не готовий вмирати за пенсійну реформу, а в ім’я Аллаха – готові вмирати, це вищий смисл.

«Тому українська національна ідея – це релігійна ідея, що українська нація має бути мечем живого Бога в наступному столітті. Обов’язково ми маємо бути в авангарді всесвітнього хрестового походу. Ми маємо бути авангардом церкви», - переконаний Дмитро Корчинський.

Як повідомляв Знай.ua, Біркадзе пояснив, що таке московський патріархат насправді.

Також Знай.ua писав про те, що Європарламент офіційно визнав росію спонсором тероризму.

Источник материала
Поделиться сюжетом