Зміцниться чи впаде так низько, як ніколи досі? Яким буде курс гривні у 2023 році
Зміцниться чи впаде так низько, як ніколи досі? Яким буде курс гривні у 2023 році

Зміцниться чи впаде так низько, як ніколи досі? Яким буде курс гривні у 2023 році

Дехто з аналітиків висловлює думку, що наступного року гривня зміцниться, а курс долара впаде нижче 40 грн/$.

Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!

Підписатися

На противагу їм інша частина експертів переконана, що надалі гривня буде дешевшати, про це пише businessua.com. Наприклад, експерт "Економічного дискусійного клубу" Олег Пендзин переконаний, що підстав для девальвації гривні немає.

"Наразі потрясінь на ринку не очікується, а у разі продовження "зернової угоди" ще на рік гривня зміцнішає і може навіть наблизитися ближче до офіційного курсу", — вважає Пендзин. Олег Пендзин

Курс долара. Фото: скриншот Youtube

Керівник відділу аналітики Concorde Capital Олександр Паращій також поділяє цю думку. За його словами наступного року долар може бути значно дешевшим за закладений в бюджет-2023. Проте далеко не всі аналітики так оптимістично налаштовані на співвідношення гривні та долара.

"Для підтримки національної валюти НБУ від початку року продав на валютному ринку вже $20,2 млрд. Це при тому, що на 1 січня 2022 р. валютний резерв Нацбанку становив $30,94 млрд", — поділився статистикою член ради Нацбанку Богдан Данилишин. Богдан Данилишин

Курс валют, фото: Знай.ua

Таким чином, на думку фахівців, за 10 місяців поточного року скорочення валютного резерву держави могло перевищити 65%. Проте завдяки валютним надходженням в Україну від закордонних партнерів цю прірву вдалося скоротити до 18,4%.

Експерти відзначають, що за такого стрімкого скорочення золото-валютних резервів країни Нацбанку не залишатиметься зрештою більш нічого, як надалі ослаблювати гривню. ТА відповідно девальвація гривні та зростання курсу долара неминучі.

Курс валют, фото - фокус

Нагадаємо, за якою ціною зараз можна придбати дрова на зиму: про низьку вартість варто забути

Як повідомляв "Знай.ua", якщо у вас електроплита: як нагріти чи зварити їжу без світла у квартирі

Також "Знай.ua" писав, гріють на чверть гірше: чому ви втрачаєте тепло та гроші через ваші батареї

Источник материала
Поделиться сюжетом