Фільм Валентина Васяновича вийшов на платформах iTunes і Google Play
Фільм Валентина Васяновича вийшов на платформах iTunes і Google Play

Фільм Валентина Васяновича вийшов на платформах iTunes і Google Play

«Рівень чорного» доступний для перегляду в Австралії, Бельгії, Канаді, Данії, Фінляндії, Ірландії, Іспанії, Італії, Люксембургу, Нідерландах, Німеччині, Норвегії, Португалії, Швеції, Швейцарії, Великій Британії, США та Франції.

На сервісах iTunes і Google Play вийшов фільм Валентина Васяновича «Рівень чорного». Про це повідомляє пресслужба компанії «Артхаус Трафік».

Фільм вийшов у 2017 році. За сюжетом, весільний фотограф Костя все життя фотографує чуже щастя. 50-річчя стає для нього рубежем, на якому він відчув гіркоту і невідворотність змін. Хтось називає це кризою середнього віку і чоловічим фільмом, в той же час стан переосмислення чи утоми може наздогнати і підлітка, і військового

У 2017 році «Рівень чорного» став володарем Ґран-прі та Призу екуменічного журі Міжнародного кінофестивалю у Фрібурзі (Швейцарія). В Україні стрічка здобула Приз Міжнародної федерації кінопреси (FIPRESCI) як Найкращий український повнометражний фільм на Одеському міжнародному кінофестивалі, а Валентин Васянович був відзначений Національною премією «Золота Дзиґа» за Найкращу операторську роботу. Того ж року стрічка була висунута в якості претендента від України на номінацію кінопремії «Оскар» у категорії «Найкращий фільм іноземною мовою». 

Валентин Васянович — один із найвідоміших сучасних кінематографістів України. Автор фільмів «Відблиск» (2022), «Звичайна справа» (2012), «Присмерк» (2014), «Проти сонця» (2006).· Здобув приз Венеційського кінофестивалю у програмі «Горизонти» з фільмом «Атлантида» (2019). Лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка у 201 році. Виступив оператором фільму Мирослава Слабошпицького «Плем’я» (2014 ).

Кадр із фільму — «Артхаус Трафік»

Теги по теме
Кино кинопроизводство
Источник материала
Поделиться сюжетом