Зелень перестає бути "золотою": супермаркети показали нові ціни на петрушку, кріп та цибулю
Зелень перестає бути "золотою": супермаркети показали нові ціни на петрушку, кріп та цибулю

Зелень перестає бути "золотою": супермаркети показали нові ціни на петрушку, кріп та цибулю

З початку повномасштабної війни в українських магазинах рекордно зросли цінники на продукти харчування, зокрема, космічних цін досягла популярна зелень. Втім, на кінець листопада цінники почали потроху опускатися. Про це свідчать дані порталу "Мінфін".

Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!

Підписатися

В Україні почали трохи опускатися ціни на популярну зелень, проте деякі позиції продовжили дорожчати.

Супермаркет. Фото: Знай.UA

Середні ціни на петрушку у супермаркетах станом на 25 листопада становлять 28,65 гривні за 70 грамів, що на 1,03 гривні дешевше, ніж було у жовтні. За 100 грамів петрушки зараз доведеться в середньому викласти 28,63 гривні, а в жовтні цінник був помітно вищим – 32,40 гривні.

Ціни на петрушку. Фото: скрін Мінфін

Кріп у листопаді подешевшав з 33,05 до 29,98 гривні за 100 грамів. При цьому кріп у фасуванні 250 грамів втратив у ціні ще помітніше – з 102,90 до 87,45 гривні. Один кілограм кропу коштує, як і в жовтні - 478,80 гривні.

Ціни на кріп. Фото: скрін Мінфін

У випадку із зеленою цибулею, то її зниження цін не торкнулося. Він підвищився в ціні з 34,27 до 35,33 гривні за 100 грамів. При цьому цибуля порей впала у ціні з 107,60 до 93,90 гривні за один кілограм.

Ціни на цибулю. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, відключення світла можуть спровокувати підвищення цін та дефіцит низки продуктів: до чого готуватися українцям.

Також наш портал інформував, м'ясо, яйця, молоко та олію: українцям показали оновлені ціни на популярні продукти.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, гречка, цукор, хліб та соняшникова олія: АТБ та Metro показали ціни на популярні продукти в середині листопада.

Теги по теме
продукты
Источник материала
Поделиться сюжетом