Уряд скасовує мито на Starlink задля «Пунктів незламності»
Уряд скасовує мито на Starlink задля «Пунктів незламності»

Уряд скасовує мито на Starlink задля «Пунктів незламності»

Завдяки цій ініціативі супутниковий інтернет та генератори стануть доступнішими для народу.

В Україні скасували мито та оподаткування ПДВ на ввезення до України систем Starlink. Таке рішення прийняв Кабінет міністрів з метою зробити соціальний інтернет доступнішим, повідомляє пресслужба Міністерства економіки.

Постановою Кабміну Starlink внесено до переліку товарів, які постачаютьн а територію України без сплати мита та ПДВ. Також від податку звільнено імпорт запчастин та комплектуючих для виготовлення електрогенераторів.

Раніше уряд звільнив від мита та ПДВ імпорт генераторів та енергетичного обладнання, що знизило їхню вартість майже на чверть. «Сьогодні ми робимо ще один крок. Щоб українські виробники, які збирають таку продукцію в Україні, не опинились у невигідному положенні, Уряд додатково звільнив запчастини для зборки генераторів та енергетичного обладнання від ПДВ та мита. Таким чином, і продукція, що виготовляється на внутрішньому ринку, стане приблизно на чверть дешевшою», — розповів перший заступник міністра економіки України Денис Кудін.

Нагадаємо, термінали супутникового зв'язку мають посилити інтернет у «Пунктах незламності». На випадок тривалих відключень енергетичної інфраструктури в Україні розгорнули понад чотири тисячі «Пунктів незламності». Планують створити ще більше. Там безкоштовно й цілодобово надаватимуть усі базові послуги у разі багатогодинних аварійних відключень електроенергії. В ідеальному варіанті, передбачається електрика, мобільний звʼязок та інтернет, тепло, вода, аптечки. Однак насправді ці послуги в повному обсязі надають ще не всюди. На сайті проєкту можна переглянути мапу таких пунктів.

Теги по теме
российская агрессия Кабмин помощь
Источник материала
Поделиться сюжетом