Китай цензурує трансляцію Чемпіонату світу з футболу через коронавірус
Китай цензурує трансляцію Чемпіонату світу з футболу через коронавірус

Китай цензурує трансляцію Чемпіонату світу з футболу через коронавірус

Державна телекомпанія не показує глядачів без масок.

У Китаї запровадили цензуру показу матчів Чемпіонату світу з футболу через пандемію коронавірусу. Державна телекомпанія не показує глядачів без масок. Про це пише SCMP.

Під час прямої трансляції недільної гри між Японією та Коста-Рикою державний мовник CCTV Sports обмежувався зображеннями гравців, офіційних осіб або футбольного стадіону. CCTV Sports також показав віддалені знімки натовпу, де важко було розрізнити обличчя людей. Те саме мовники зробили для гри між Австралією та Тунісом. Цей крок помітили та розкритикували в соцмережах.

29 листонала у популярному застосунку для обміну повідомленнями WeChat опублікували допис, який запитував, чи розташований Китай «на одній планеті» з Катаром.

Нагадаємо, 27 листопада у Пекіні, Шанхаї, Ухані, Ланьчжоу пройшли масштабні акції протесту проти урядових заходів протидії COVID-19. Тисячі жителів вимагали не лише припинення обмежень, пов'язаних з коронавірусом, а й політичних свобод. Були зіткнення демонстрантів із поліцією.

Китайська поліція затримала журналіста британської телерадіомовної корпорації ВВС Еда Лоуренса. Він висвітлював акцію протесту у Шанхаї. Його утримували протягом кількох годин. Під час затримання поліцейські били та штовхали журналіста.

У ВВС заявили, що не отримали жодних офіційних пояснень чи вибачень від китайської влади щодо затримання Лоуренса. китайська поліція затримала журналіста британської телерадіомовної корпорації ВВС Еда Лоуренса. Він висвітлював акцію протесту через великі коронавірусні обмеження у Шанхаї.

Його утримували протягом кількох годин. Під час затримання поліцейські били та штовхали його.

У ВВС заявили, що не отримали жодних офіційних пояснень чи вибачень від китайської влади щодо затримання Лоуренса.

Теги по теме
Коронавирус Китай
Источник материала
Поделиться сюжетом