“Пристрій схожий на iPhone 1”: Ілон Маск очікує випробування нейрочіпа на людях
“Пристрій схожий на iPhone 1”: Ілон Маск очікує випробування нейрочіпа на людях

“Пристрій схожий на iPhone 1”: Ілон Маск очікує випробування нейрочіпа на людях

Генеральний директор Tesla, SpaceX (а тепер і Twitter), а також співзасновник стартапу Neuralink, що спеціалізується на інтерфейсах управління мозком (BCI), Ілон Маск заявив, що протягом шести місяців нейрочіп буде випробуваний на людях.

– Наш перший серійний пристрій буде дуже схожий на i.

Phone 1, – сказав Ілон Маск.

Як повідомляється, минуло три роки відтоді, як компанія вперше продемонструвала свій робот-імплантат, схожого на швейну машинку, два роки відтоді, як компанія випробувала технологію на свинях і трохи більше 19 місяців з тих пір, як вони зробили те ж саме з приматами.

Всі види кави корисні для здоров’я! Нове дослідження вчених.

– Ми думаємо, що, ймовірно, приблизно через шість місяців ми зможемо встановити Neuralink на людину, – заявив Ілон Маск.

Відзначається, що в липні лікарі лікарні Маунт-Сінай в Нью-Йорку успішно встановили півторадюймовий пристрій компанії людині, що живе з БАС.

Пацієнт, який втратив здатність самостійно пересуватися і спілкуватися, повинен був мати можливість переглядати веб-сторінки і відправляти текстові повідомлення за допомогою пристрою для перекладу своїх думок в комп’ютерні команди.

Повідомляється, що Neuralink все ще працює над отриманням схвалення FDA для свого імплантату, хоча в липні 2020 року компанія отримала від агентства оцінку пристрою, як проривного.

– Область імплантованих пристроїв BCI швидко розвивається від фундаментальних відкриттів в області нейробіології до трансляційних додатків і доступу на ринок, – йдеться в повідомленні FDA.

І зазначається, що імплантовані пристрої BCI можуть принести користь людям з важкими вадами, збільшуючи їхню здатність взаємодіяти з навколишнім середовищем і, отже, забезпечуючи незалежність у повсякденному житті.

Источник материала
Поделиться сюжетом