путін намагався захопити Україну методом війни СРСР та Чехословаччини: "Взяли стару тактику"
путін намагався захопити Україну методом війни СРСР та Чехословаччини: "Взяли стару тактику"

путін намагався захопити Україну методом війни СРСР та Чехословаччини: "Взяли стару тактику"

Стало відомо, з кого намагався брати приклад російський диктатор путін, коли планував повномасштабне вторгнення на територію України. Не змінювали методички десятки років.

Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!

Підписатися

Про це розповів генерал-майор запасу СБУ Віктор Ягун в ефірі каналу "Freeдом".

Справа в тому, що нинішнє керівництво Росії, коли тільки почало планувати повномасштабну війну в Україну, почали використовувати тактику СРСР, коли ті свого часу ввели війська на територію Чехословаки. Було це у 1968 році, і вони думали, що у 2022 році це все буде ще актуальним.

путін, скріншот: YouTube

Однак, як виявилося, і це було цілком очевидно, путін не був готовий до тривалої війни.

"Ми вже розуміємо, що від початку відбувалося. Вони взяли стару тактику, яка була використана при введенні військ до Чехословаччини 1968 року, і просто копіювали цю військову операцію", - заявив генерал-майор запасу СБУ.

Є одразу кілька прикладів того, що вони запозичили у СРСР під час нападу на Україну. Це й знаки на бойову техніку, а також звернення до військових, щоби вони не воювали, або переходили на бік загарбників.

Життя в СРСР, фото: Владимира Воробьёва и Владимира Соколаева

"Навіть використання аеродрому, який міг бути для них базою, як у нас у Гостомелі - така сама тактика була в Чехословаччині" - каже Віктор Ягун.

Нагадаємо, що вторгнення військ СРСР до Чехословаччини почалося 21 серпня 1968 року і тривало до 11 вересня того ж року. Їхньою метою було скинути місцевий уряд. Внаслідок військової операції Чехословаччина де-факто стала окупованою країною. Війська СРСР, до 130 тис. Чоловік, залишалася в республіці до 1991 року.

Нагадаємо, що політолог назвав перші провісники великої революції в Росії: все залежатиме від виборів та путіна

Раніше повідомлялося, що диктатор путін знову продемонстрував усі ознаки того, що йому залишилося недовго: трясуться руки та сповільнилася реакція

Також, хто обстріляв Хакасію: на Росії залишилося без опалення 70 тисяч людей у ​​лютий мороз

Источник материала
Поделиться сюжетом