Андрій Яніцький іде з посади керівника Центру журналістики Київської школи економіки
Андрій Яніцький іде з посади керівника Центру журналістики Київської школи економіки

Андрій Яніцький іде з посади керівника Центру журналістики Київської школи економіки

Андрій Яніцький: Економічна освіта для журналістів важлива, але під час війни є інші пріоритети.

Директор Центру журналістики Київської школи економіки Андрій Яніцький, що покидає свою посаду. Він очолював інституцію з 2018 року.

Він повідомив, що за чотири роки його роботи КШЕ навчила 164 журналістів зі всіх куточків України основам економіки, фінансів та аналізу даних, провела короткі курси з енергетики, кругової економіки, візуалізації даних та фандрайзингу, досліджувала бізнес-моделі українських медіа, клубну систему фінансування, ефективність роботи українських телеканалів, провели десятки відкритих і закритих заходів, створила сотні якісних текстів, подкастів та відео.

«Київська школа економіки — це явище в історії України і я щасливийщо це частина моєї біографії», написав він на своїй сторінці у фейсбуці.

У коментарі «Детектору медіа» Яніцький пояснив причини свого відходу з КШЕ тим, що «за чотири роки вже трохи втомився на одному місці», і тим, що йому стало складно поєднувати роботу економічним оглядачем на телеканалі «Еспресо», головна студія якого тепер розташована у Львові, та працю у Школі економіки, офіс якої залишається у Києві.

Крім того, він додав, що в умовах повномасштабної війни економічна журналістика, хоч і залишається важливою, дещо втратила пріоритетність – тож цього року проведення курсів Центр журналістики КШЕ не планував.

«Економічна освіта для журналістів важлива, але під час війни є інші пріоритети, цього року курси ми не планували», – сказав Яніцький.

Водночас він додав, що не розриває контактів зі Школою і обговорив з ректором КШЕ Тимофієм Бріком можливу співпрацю в майбутньому. При цьому він анонсував свою участь в іншому медіа-проєкті, про який розповість згодом, після підписання контракту.

Андрій Яніцький – економічний журналіст та редактор, працював у LB.ua, Weekly.ua, Газета24, Комерсант-Україна, Українські Новини, ДЕЛО.

Наразі він працює економічним оглядачем на телеканалі «Еспресо» та українським редактором The Institute for War and Peace Reporting.

Його статті виходили у британських, російських та латвійських медіа. Визнаний найкращим фінансовим журналістом України 2017 року за версією ICU. Кілька років очолював Київську незалежну медіапрофспілку.

Андрій є також співавтором книги «Приватна історія» про найбільший банк України — Приватбанк. На посаді очільника Центру журналістики КШЕ Яніцький відповідав за навчальні програми, публічні заходи та медіа-дослідження для журналістів.

Андрій Яніцький також є автором низки матеріалів на «Media Sapiens».

Фото: Андрій Яніцький / фейсбук

Источник материала
Поделиться сюжетом