Андрій Цаплієнко здобув премію Альбера Лондреса
Андрій Цаплієнко здобув премію Альбера Лондреса

Андрій Цаплієнко здобув премію Альбера Лондреса

Як повідомив журналіст, він шукає надійний проект підтримки ЗСУ, аби спрямувати цю премію в корисне русло.

Спеціальний кореспондент 1+1 media Андрій Цаплієнко здобув премією Альбера Лондреса. По це повідомляє сайт «1+1».

Ця відзнака, за формулюванням журі, є виявом солідарності з журналістами, які продовжуют виконувати свою роботу під час війни в Україні. Нагороду незабаром вручить у Києві делегація Премії.

Андрій Цаплієко опублікував звернення до французьких колег. Зокрема, відзначив він, в країні, де йде війна, всі журналісти є воєнним кореспондентами. При цьому йому особисто довелося пережити смерть колег, яких Цаплієнко знав особисто. Це оператор Євген Сакун та продюсерка «Радіо Свобода» Віра Гірич.

«Ця війна найбільш несправедлива з тих, які я бачив. Російська журналістика перетворилась на пропаганду та інформаційний супровід війни. Не треба говорити, під яким брехливим приводом росія зараз вбиває людей сотнями на день. росія, яка забрала Крим і Донбас, звинуватила нас в нацизмі», – сказав журналіст. Він нагадав, що російські ракети націлені на цивільних мешканців України і вбивають навіть немовлят.

  • Читайте також: «Зло може брехати. Ми з вами – ні»

Цаплієнко закликав політиків усвідомити, що Путін є «абсолютним злом». «Той, хто говорить, «давайте віддамо йому Україну, і він заспокоїться», той дуже помиляється», – наголосив Андрій Цаплієнко. Натомість журналіст закликав підтримати Україну у її боротьбі з російською агресією. «Нам потрібно більше стратегічної зброї. Це єдине, що врятує і нас, і, зрештою, вас. Зло розуміє тільки силу. І у зла значно більші можливості, ніж у добра. Бо зло може брехати. Ми з вами – ні. Ми ж з вами на світлому боці, правильно? Але ми можемо правдивим словом переконати світ теж обрати світлий бік. І тим самим врятувати життя тисячам українців. Які з надією дивляться на світ, де панують Свобода, Рівність і Братерство», – сказав лауреат премії.

Премія Альбера Лондра (Лондреса) – французька відзнака журналістів та телерепортерів до 40 років. Заснована в 1932 році на вшанування загиблого французького журналіста Альбера Лондра. Перше нагородження відбулося в 1933. Спочатку вручалася тільки в номінації «За найкращий письмовий репортаж», в 1985 році було додано номінацію «За найкращий телерепортаж». Також премією  відзначають авторів книг.

Теги по теме
российская агрессия Франция
Источник материала
Поделиться сюжетом