Позаду — Москва: росіяни доукомплектували елітний танковий підрозділ “мобіками” — Міноборони Британії
Позаду — Москва: росіяни доукомплектували елітний танковий підрозділ “мобіками” — Міноборони Британії

Позаду — Москва: росіяни доукомплектували елітний танковий підрозділ “мобіками” — Міноборони Британії

Сформована для захисту Москви 1-ша гвардійська танкова армія ЗС РФ зазнала великих втрат у боях на Харківщині.

Російській армії довелося доукомплектувати свій елітний танковий підрозділ, сформований для захисту Москви, мобілізованими військовослужбовцями. 1-ша гвардійська танкова армія зазнала великих втрат на Харківщині.

Про це повідомляє Telegraph з посиланням на Міністерство оборони Великої Британії.

У повідомленні йдеться про те, що 1-шу гвардійську танкову армію (1 ГТА) збройних сил РФ перекинули вздовж лінії оборони в Луганській області. Однак, її чисельність значно нижча за затверджену - 25 000 осіб.

Для доукомплектування цього елітного підрозділу російської армії, основним призначенням якого була оборона Москви, тепер набирають росіян, яких призвали до війська в рамках путінської “часткової мобілізації”. 

За оцінкою військових експертів, у складі 1ГТА раніше було щонайменше 500 танків та інших бойових машин. Цей підрозділ зазнав значних втрат у боях на Харківщині.

У Міноборони Британії також додали, що Росія створила "майже безперервну систему траншей" протяжністю 60 км між російським кордоном і тимчасово окупованим Сватовим.

Нагадаємо, раніше у Генштабі ЗСУ повідомляли, що російське військове командування має проблеми з матеріальним забезпеченням мобілізованих. "Мобікам" не вистачає взуття, одягу та спорядження. Крім того, через брак досвіду та слабку організацію взаємодії трапляються випадки так званого "дружнього вогню" між підрозділами РФ.

Читайте також:

  • Мобілізовані у РФ прибули воювати до України у радянських касках та з неякісними автоматами - Генштаб
  • Бунти мобілізованих в РФ зривають плани Кремля в Україні - ISW
  • Російські командири приховують причини загибелі мобілізованих: "Заснув і не прокинувся"
Источник материала
Поделиться сюжетом