Кабмін виділив ще 657 млн грн на гранти за програмою єРобота
Кабмін виділив ще 657 млн грн на гранти за програмою єРобота

Кабмін виділив ще 657 млн грн на гранти за програмою єРобота

КИЇВ. 9 грудня. УНН. Кабінет міністрів України додатково виділив 657 млн грн для надання грантів в рамках проекту єРобота. Зокрема, на створення або розвиток переробних підприємств. Про це повідомляє Урядовий портал, передає УНН.

Цитата

«Уряд додатково виділив 657 млн грн для надання грантів в рамках проекту єРобота. Таке рішення було ухвалене на засіданні Кабінету Міністрів України 9 грудня», - йдеться в повідомленні.

Перший віце-прем'єр-міністр - Міністр економіки України Юлія Свириденко зазначила, що проект єРобота одночасно створює нові робочі місця і збільшує виробництво товарів з високим ступенем переробки.

«Адже розвиток переробки - наша стратегічна мета, ми інвестуємо в цей напрямок, щоб виготовляти та експортувати більше готової продукції з більшою часткою доданої вартості. Таким чином ми одночасно стимулюємо економіку і скорочуємо безробіття. А гроші, що зараз будуть витрачені на підтримку бізнесу, вже скоро повернуться до бюджетів усіх рівнів в якості податків», - прокоментувала Свириденко.

Зокрема, Урядом було виділено:

· 398,5 млн грн для надання грантів на створення або розвиток переробних підприємств;

· 203,7 млн грн для надання мікрогрантів на створення або розвиток власного бізнесу за програмою «Власна справа»;

· 54,8 млн грн для надання грантів на створення або розвиток садівництва, ягідництва та виноградарства.

«Внаслідок реалізації отримувачами цих грантів своїх проектів загалом буде створено понад 2,5 тис. нових робочих місць», - зазначається в повідомленні.

Доповнення

Влітку Уряд запустив програму безповоротних грантів до 8 млн грн на створення й розвиток переробних підприємств.

Теги по теме
Украина Кабмин
Источник материала
Поделиться сюжетом