На заміну Typhoon: Велика Британія береться за винищувач наступного покоління
На заміну Typhoon: Велика Британія береться за винищувач наступного покоління

На заміну Typhoon: Велика Британія береться за винищувач наступного покоління

КИЇВ. 9 грудня. УНН. Велика Британія поєднує зусилля з Італією та Японією для розробки винищувача наступного покоління, який використовуватиме штучний інтелект для ведення бойових дій у майбутньому, повідомляє Sky News, пише УНН.

Деталі

Планується, що літак із попередньою назвою Tempest, який замінить Typhoon, стане реактивним літаком наступного покоління, який буде введений в експлуатацію до 2035 року та буде доповнений такими можливостями, як повністю автономне керування, удосконалені датчики, передове озброєння та інноваційні системи даних.

Технології управління жестами та відстеження очей зможуть вимірювати робоче навантаження пілота, виявляючи втому та розумову напругу. Вбудований штучний інтелект дозволить літальному апарату залишатися в бою, навіть якщо пілот знепритомніє.

У кабіні не буде циферблатів, а передова технологія невидимості зробить літак майже невидимим для радарів.

Реалізацію передбачено в межах партнерства між трьома країнами під назвою "Глобальна бойова авіаційна програма" (GCAP).

Як очікується, прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак сьогодні запустить першу фазу співпраці під час візиту на авіабазу Конінгсбі в Лінкольнширі, де йому покажуть літаки Typhoon, які були робочою конячкою військово-повітряних сил країни протягом останніх двох десятиліть.

Теги по теме
Великобритания Италия Япония
Источник материала
Поделиться сюжетом