Нардепа Яценка вкотре підловили на брехні
Нардепа Яценка вкотре підловили на брехні

Нардепа Яценка вкотре підловили на брехні

КИЇВ. 12 грудня. УНН. Народний депутат Антон Яценко вкотре вдався до брехні, аби закидати звинуваченнями місцеву владу Умані. У себе в Facebook він звинуватив мера міста Ірину Плетньову у тому, що відремонтована напередодні повномасштабної війни гімназія №5 так і не запрацювала, і діти вимушені мерзнути в інших школах міста. Однак користувачі соцмережі звернули увагу на брехню у його словах, передає УНН.

Деталі

На своїй сторінці у Facebook нардеп написав, нібито жителі Умані скаржаться на холод у школі №3. За словами Яценка, учні цієї школи раніше ходили до школи №5, яку нібито не відкривають.

Цитата

“Раніше діти відвідували школу №5, у якій було зроблено сучасний ремонт, і яку зараз свідомо не запускає банда Плетньової, Ганіча, Дикуна. Ці особи не гребують ніким і нічим. З квітня лише грабують Уманську громаду”, - написав нардеп.

Утім, у коментарях користувачі зазначають, що раніше ці учні навчалися не у 5-й, а 9-й школі. Окрім того, у коментарях пишуть, що школа №5 працює. Сторінка гімназії №5 у Facebook також підтверджує, що навчальний процес там триває, і в школі навіть проводять різні заходи для дітей.

Контекст

Антон Яценко довгий час тримав під контролем владу Умані, однак усе змінилося з початком повномасштабного вторгнення росії в Україну. У перші тижні повномасштабної війни нардеп зник з міста. Його від’їзд пов’язують з приїздом в Україну колишнього очільника Черкаської ОДА та “ексрегіонала” Сергія Тулуба, який втік з України у 2014 році.

Повернувшись до міста, Яценко фактично втратив владу, що він сам й визнавав. Після цього він розгорнув боротьбу проти місцевих посадовців. Зокрема, під удар потрапили голова Черкаської ОВА Ігор Табурець та колишня помічниця Яценка і мер Умані Ірина Плетньова, яку нардеп сам привів до влади. 

Нині Яценко закидає представників місцевої влади образами у соцмережах та ініціює проти них кримінальні справи. Нерідко у своїх звинуваченнях він маніпулює інформацією. Зазначимо, що Ігор Табурець навіть подав позов проти Яценка щодо захисту честі й гідності. 

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны