The Wall Street Journal вперше очолить жінка
The Wall Street Journal вперше очолить жінка

The Wall Street Journal вперше очолить жінка

КИЇВ. 13 грудня. УНН. З 1 лютого 2023 року головним редактором популярної британської газети "The Wall Street Journal" стане журналістка Емма Такер. Вона замінить на цій посаді 56-річного Метта Мюррея. Про це повідомили на сайті компанії News Corp, інформує УНН.

Деталі

Досвідчена британська журналістка наразі є редактором газети The Sunday Times, що також належить News Corp. Таким чином, головним редактором WSJ вперше в історії стане жінка.

Емма Такер закінчила Оксфордський університет. Журналістську кар'єру розпочинала у Лондоні у Financial Times, висвітлюючи близькі їй теми політики та економіки. Пізніше вона була редакторкою недільної програми FT, а потім заступницею редактора The Times в 2013 році.

З січня 2020 року вона обіймає посаду головної редакторки The Sunday Times. Під керівництвом Такер кількість підписок на The Sunday Times значно збільшилася, а цифрова читацька аудиторія збільшилася більш ніж удвічі.

Цитата

«Як давній шанувальник і читач The Wall Street Journal, для мене велика честь бути головним редактором в цій чудовій газеті.  Це впливове видання, до складу якого входять найкращі журналісти та наймудріші уми, продовжує ставити порядок денний і охоплювати дедалі ширшу цифрову аудиторію по всьому світу», – зазначила вона.

Теги по теме
Великобритания СМИ
Источник материала
Поделиться сюжетом