Фестиваль Від Романа до Йордана провели у ЧНУ
Фестиваль Від Романа до Йордана провели у ЧНУ

Фестиваль Від Романа до Йордана провели у ЧНУ

15 грудня 2022 року у Мармуровій залі Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича відбувся традиційний загальноуніверситетський фестиваль «Від Романа до Йордана». Талановита молодь університету розповідала про українські традиції на зимові свята.

Як повідомляють на офіційному сайті навчального закладу, цьогорічний фестиваль став благодійним. Учасники та гості дійства долучилися до збору коштів на військову амуніцію для воїнів на Донеччині.

Участь у масштабному святкуванні взяли представники всіх структурних підрозділів ЗВО, а також ВСП «Фаховий коледж».

Студенти обігрували сценки, ворожили, співали колядки, засівали та щедрували, маланкували. Святкували «від Катерини до Щедрого вечора». Крім традиційних свят, студенти зобразили Різдво на передовій, як нині, так і в часи національно-визвольних змагань 1940-1950-х рр. Навіть під постійними обстрілами наші солдати шанують українські традиції.

У Мармуровій залі Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича зібралися студенти, викладачі, небайдужі чернівчани. Фестиваль розпочався з вітального слова проректорки Тамари Марусик, яка привітала усіх присутніх із прийдешніми святами, побажала мирного неба над головою, перемог, успішно скласти сесію і вдалого Нового року. А також наголосила, що наша молодь активно допомагає нашій країні на всіх фронтах.

Теги по теме
новости Черновцов Рождество
Источник материала
Поделиться сюжетом