Саакашвілі відмовляється пройти тест на отруєння без участі західних спеціалістів
Саакашвілі відмовляється пройти тест на отруєння без участі західних спеціалістів

Саакашвілі відмовляється пройти тест на отруєння без участі західних спеціалістів

КИЇВ. 24 грудня. УНН. Колишній президент Грузії Міхеіл Саакашвілі висловлює недовіру бюро судово-медичної експертизи в країні, його захист пропонує привезти фахівців з авторитетних експертних бюро з Європи чи Америки та провести дослідження щодо отруєння за кордоном, повідомив адвокат експрезидента Грузії Шалва Хачапурідзе, пише УНН з посиланням на InterPressNews.

Цитата

"Ми не відмовляємося від (здачі) зразків. Згідно з отриманим нами висновком експертизи, отруєння Саакашвілі сталося в пенітенціарній установі, тобто в державній установі. Якщо це сталося в державній установі, то як держава має проводити експертизу. Відповідно, ми запропонували - привезти фахівців з одного з авторитетних експертних бюро європейських держав, а також США, взяти проби, опечатати їх у мене на очах, запросити наших спеціалістів при цьому, забрати і вивезти за кордон, - сказав Хачапурідзе. - Ми не відмовилися від слідчих дій, просто висловлюємо недовіру державній експертній установі, керівника якої призначає та звільняє з посади прем'єр-міністр. Окрім того, згідно з отриманими нами документами, Самхараулі (бюро судово-медичної експертизи - ред.) не має повноважень на проведення експертизи з важких металів, ця інформація є на їхньому сайті. Цікаво, чи після нашої заяви з'явиться новий документ, який дасть право на проведення подібного виду експертизи".

Нагадаємо

Саакашвілі, який після закінчення свого президентського терміну в Грузії жив і працював в Україні, таємно повернувся до Грузії незадовго до першого туру муніципальних виборів восени 2021 року, після чого був затриманий і ув'язнений.

Стан здоров'я політика сильно погіршився після двох голодувань. Саакашвілі під охороною у тбіліській клініці "Вівамед" з травня.

Нещодавно у Саакашвілі виявили отруєння важкими металами.

Теги по теме
отравление
Источник материала
Поделиться сюжетом