Фільм «Лариса Кадочникова. Війна» увійшов до конкурсної програми фестивалю The Lift-Off Sessions
Фільм «Лариса Кадочникова. Війна» увійшов до конкурсної програми фестивалю The Lift-Off Sessions

Фільм «Лариса Кадочникова. Війна» увійшов до конкурсної програми фестивалю The Lift-Off Sessions

З 26 грудня починаються перегляди конкурсних фільмів онлайн. Вони триватимуть до 3 січня.

Фільм Дмитра Томашпольського, знятий у Києві після початку вторгнення РФ до України, увійшов до конкурсної програми кінофестивалю незалежного кіно The Lift-Off Sessions. Про подробиці розповів режисер. 

Стрічка «Лариса Кадочникова. Війна» демонструється в рамках онлайн-програми фестивалю, фінальна частина якого пройде на Pinewood Studios у Лондоні. Онлайн-фестиваль проходить паралельно з програмою кінофоруму The Lift-Off у кінотеатрах.

Цей фільм Дмитро Томашпольський знімав власним коштом у лютому та березні 2022 року, коли дозвіл на фільмування у Києві отримати було неможливо. Прем'єра фільму відбулася 30 серпня в київському Будинку кіно. Після цього режисер завершив виробництво фільму і подав його на кінофестивалі.

  • Читайте також: Лариса Кадочникова, яка сміється в обличчя війні

За сюжетом, під час облоги Києва Лариса Кадочникова відмовилась евакуюватися. Разом із іншими киянами акторка стала свідком формування нової реальності. Для Кадочникової у ній поєдналося минуле, сучасне і майбутнє, спогади, роздуми, мрії.

У фільми взяли участьмузикант Олег Фагот Михайлюта, мистецтвознавець, професор Вадим Скуратівський, історик кіно Сергій Тримбач, колекціонер та меценат Олександр Брей.

Нагадаємо, у 2013-му році Дмитро Томашпольський зняв фільм «Лариса Кадочникова. Автопортрет».

Лариса Кадочникова – акторка театру і кіно, лауреатка Державної премії України імені Тараса Шевченка (1991), народна артистка України (1992), членкиня Національної Спілки кінематографістів України.

Сучасниця Сергія Параджанова, Юрія Іллєнка, Івана Миколайчука, імена яких пов’язують з українською школою поетичного кіно.

Провідною для неї стала роль Марічки у фільмі «Тіні забутих предків». Також знімалася у таких знакових кінострічках, як «Білий птах з чорною ознакою», «Криниця для спраглих» та багатьох інших.

Народилася у Москві, де закінчила акторський факультет Всесоюзного державного інституту кінематографії. Чимало ролей зіграла на сцені Київського театру російської драми імені Лесі Українки.

Теги по теме
Кино украинское кино кинопроизводство
Источник материала
Поделиться сюжетом