Кінофестиваль «Миколайчук Open» вперше проведе міжнародний та національний конкурси
Кінофестиваль «Миколайчук Open» вперше проведе міжнародний та національний конкурси

Кінофестиваль «Миколайчук Open» вперше проведе міжнародний та національний конкурси

Фестиваль запроваджує міжнародний конкурс ігрового повнометражного кіно та національний конкурс короткого метру.

У 2023 році відбудеться друга едиція кінофестивалю глядацького кіно «Миколайчук Open» у Чернівцях, який був створений під час повномасштабного вторгнення. Про це повідомляють організатори конкурсу.

У фокусі уваги оргкомітету фестивалю – кіно, зрозуміле широкому колу аудиторії, але таке, що має значущі мистецькі якості. Це може бути й жанрове, й авторське кіно.

«Багато хто думають, що найскладніше робити щось уперше, як наш фестиваль, наприклад. Але я вважаю, що важливішою є якраз друга спроба, тому що вона більш продумана і врівноважена. Ми вирішили не просто повторити те, що вже робили, але й ускладнити собі життя – зробити міжнародний конкурс. Сподіваюся, нам це вдасться!», — каже генеральний продюсер «Миколайчук Open» Олексій Гладушевський. 

До міжнародного повнометражного конкурсу прийматимуть ігрові фільми з усього світу (включно з Україною), вироблені у 2022-2023 роках. До національного короткометражного конкурсу прийматимуть фільми будь-якого жанру (ігрові, анімаційні, документальні), тривалістю до 30 хвилин та також створені у 2022-2023 роках.

Подати фільм можна до 10 березня 2023 року через фестивальну платформу FilmFreeway. За посиланням також можна ознайомитися з регламентом фестивалю. Подання фільмів – безплатне.

«Минулоріч ми зібрали програму потужного національного кіно, яке, на нашу думку, на рівних може змагатися зі стрічками з усього світу. Тож, цього року чекаємо на українські ігрові повнометражні фільми у нашому міжнародному конкурсі», — розповідає програмний директор «Миколайчук Open» Алекс Малишенко. 

Лавреати обиратимуться глядацьким голосуванням. Переможець міжнародного повнометражного конкурсу отримає грошову винагороду в розмірі $1000. Автор чи авторка найкращої української короткометражної картини – $500.

Другий кінофестиваль «Миколайчук Open» відбудеться з 15 до 20 червня 2023 року в Чернівцях. 

Вперше фестиваль глядацького кіно «Миколайчук Open» відбувся офлайн у червні 2022 року за умов повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Було показано 10 українських фільмів, які ще не були в прокаті, а також ретроспектива Мантаса Кведаравічюса.

Фото: «Миколайчук OPEN»

Теги по теме
Кино украинское кино кинопроизводство
Источник материала
Поделиться сюжетом