Патологічна зневага до України: МЗС різко прокоментувало заяви Орбана
Патологічна зневага до України: МЗС різко прокоментувало заяви Орбана

Патологічна зневага до України: МЗС різко прокоментувало заяви Орбана

Міністерство закордонних справ України різко прокоментувало останні заяви угорського прем’єр-міністра Віктора Орбана, який заявив що повномасштабна війна Росії проти України припиниться, якщо США перестануть допомагати Києву зброєю.

«Заяви прем’єр-міністра Угорщини демонструють патологічну зневагу до України та українського народу, який протистоїть російській агресії, а також його власну політичну короткозорість.

Адже поразка України у війні, до якої Віктор Орбан непрямо закликає, призвела би до прямої загрози російської агресії для Угорщини та угорців», – йдеться у коментарі пресслужби МЗС.

Українське дипломатичне відомство вважає, що угорському лідеру варто запитати самого себе, чи хоче він миру.

«Якщо відповідь ствердна, йому потрібно використати свої тісні зв’язки з Москвою, аби та припинила агресію проти України і вивела війська», – додали у відомстві.

За його словами, Угорщина зіткнулася з небезпекою бути втягнутою у війну в Україні, а зростання цін на енергоносії також штовхає країну в небезпечному напрямку.

Раніше Віктор Орбан заявив, що і в наступному році Угорщина залишатиметься максимально осторонь від війни в Україні, але надаватиме гуманітарну допомогу українським біженцям.

Тим часом Євросоюз повідомив, що призупинить більшу частину фінансування для Угорщини, оскільки Будапешт не запровадив реформ, які б забезпечили незалежність судової системи.

Источник материала
loader
loader