20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 27 грудня
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 27 грудня

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 27 грудня

Загострення конфлікту навколо Тайваню, мобілізація в Росії і гуманітарна допомога від телеканалу «FreeДом».

 «Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «Інтер», «1+1».

З російською політичною аналітикинею і редакторкою порталу After empire Ольгою Курносовою у блоці телеканалу «FreeДом» говорили про мобілізацію в Росії. За її словами, Путін ніколи не ставився з повагою до людських життів, тому за рахунок мобілізованих у російській армії намагаються відновити людські резерви. А ще гостя сказала, що не треба слухати керівництво Росії. Цього разу її включення тривало п’ятнадцять хвилин. Нагадаємо, що Курносова регулярно долучається до гостьових студій марафону «FreeДом». До прикладу попередньої доби вона говорила про підтримку війни серед росіян. Загалом починаючи з 1 липня її долучали до марафону іномовлення 87 разів.

Про роботу російської дезінформації та пропагандистів говорили з аналітикинею Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки Іриною Суботою. Щодо роботи пропагандистів вона сказала, що вони ніколи не були й не будуть самостійними і вся модель пропаганди будується на вертикалі Кремля. Також, за словами експертки, пропаганда є у всіх сферах життя росіян, зокрема в освіті.

Також цього дня показали інтерв’ю з народженою в Україні білоруською російськомовною письменницею Світланою Алексієвич, яка відкритозасудила російську агресію проти України.

 

Про загострення конфлікту між Китаєм й Тайванем, а також допомогу держав Азії Росії говорили з політологом-міжнародником Володимиром Волею. Про загострення конфлікту він сказав, що щойно Пекін покаже готовність взяти Тайвань, США нададуть допомогу державі, у тому числі, можливо, навіть військами. За його словами, китайці проводять навчання біля Тайваню, аби показати свою реакцію на постачання зброї зі США. Також він розповів, що Китай уже не раз декларував свою позицію, що Тайвань не має існувати. І що Китай сам винен, що тема Тайваню сьогодні гостро стоїть у світі, оскільки Пекін не засудив війну Росії проти України. Через це міжнародна спільнота вважає, що Сі Цзіньпін може вчинити з Тайванем так само, як Путін із Україною.

Про російську розвідку в час війни у блоці «Інтера» говорили з колишнім працівником КДБ СРСР та Служби зовнішньої розвідки Росії Сергієм Жирновим. З його словами, у період незалежної Росії Служба зовнішньої розвідки зросла вдвічі. Також він сказав, що у головному навчальному закладі, де готують російських розвідників, кількість студентів теж подвоїлась.

Про призов у Росії також говорили з російським політемігрантом, який мешкає у Лондоні,  Андрієм Сидельніковим. За його словами, Путін хоче призвати й мобілізувати близько мільйона людей для війни проти України. Також він сказав, що навіть попри велику кількість загиблих Путін залишається невинним в очах росіян через роботу пропаганди. За оцінкою Сидельнікова, зміни у настроях населення можуть настати після того, як на війні загине 250 тисяч військових.

З кореспонденткою каналу іномовлення Альоною Грамовою говорили про ситуацію на Донеччині. Під час свого включення вона розповіла, що головною метою поїздки до Бахмута була передача гуманітарної допомоги від телеканалу.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны