Окупанти заборонили проводити у Маріуполі масові заходи
Окупанти заборонили проводити у Маріуполі масові заходи

Окупанти заборонили проводити у Маріуполі масові заходи

Російські окупанти заборонили проводити у тимчасово захпленому Маріуполі будь-які масові заходи на час новорічних свят, повідомив у телеграм радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

«На період новорічних свят окупанти заборонили збиратись разом в кількості понад 50 осіб, включаючи святкування в кафе та ресторанах», – написав він.

При цьому незрозуміло, додав радник мера, як у такому випадку загарбники будуть корегувати черги до польових кухонь, банкоматів та окупаційних бюрократів.

Андрющенко також повідомив, що кількість людей, які виїжджають з Маріуполя, рятуючись від «холодомору», зростає.

За його даними, черга на перетин кордону між Україною та Росією у Новоазовському районі сягає 32 кілометрів, а час очікування сягає 24 годин.

Як відомо, російські окупанти направляють до Бердянська та Мелітополя велику кількість військової техніки та особового складу.

Також частина військової техніки, включаючи частини тилового забезпечення, що базувались в с.

Урзуф, було перекинуто на Мангуш та включено до складу колон, сформованих в Маріуполі/Агробазі.

Крім того, окупаційна влада Маріуполі рівняє з землею будівлю Драматичного театру, під уламками якої внаслідок авіаційних ударів російський військових терористів загинули сотні українців.

У такий спосіб російські терористи хочуть приховати свої злочини.

Як ми писали раніше, з 24 лютого по 26 грудня Управління Верховного комісара ООН з прав людини зафіксувало 17 831 жертву серед цивільного населення в Україні.

В Управлінні ООН з прав людини зазначили, що фактичні цифри цивільних жертв є значно вищими, оскільки надходження інформації з деяких місць, де тривають інтенсивні бойові дії, затримується, і багато повідомлень потребують підтвердження.

Це стосується, зокрема, Маріуполя, Ізюма, Лисичанська, Попасної та Сєвєродонецька.

Загроза завдання ворогом авіаційних та ракетних ударів по об’єктах критичної інфраструктури залишається на всій території України.

Противник, попри значні втрати у живій силі, не припиняє наступальних дій на Бахмутському та Авдіївському напрямках.

Намагається покращити тактичне положення на Лиманському напрямку.

Источник материала
loader
loader