У розслідуванні злочинів росії в Україні задіяна 21 держава - Євроюст
У розслідуванні злочинів росії в Україні задіяна 21 держава - Євроюст

У розслідуванні злочинів росії в Україні задіяна 21 держава - Євроюст

КИЇВ.10 січня. УНН. Двадцять одна країна задіяна у розслідуванні воєнних злочинів росії в Україні. Про це заявив президент Євроюсту Ладислав Хамран в інтерв’ю виданню LRT, передає УНН.

Цитата

“Переважна більшість розслідувань здійснюється у країнах ЄС. З 21 країни, де проводяться опитування, — 14 є членами ЄС. Ще чотири країни, враховуючи Україну, перебувають у Європі, але не є членами ЄС. Інші три країни не входять до ЄС – США, Канада та Велика Британія”, - заявив Хамран.

Деталі

Він пояснив, що збирання доказів злочинів та їх аналіз може тривати до декількох років.

Наразі кожна з країні-учасниць проводить власні розслідування, після чого має надати звіт та зафіксовані заяви потерпілих та свідків.

“У нас є ідея централізувати всі зібрані докази, проаналізувати їх і порадити країнам, наприклад, прийти до висновку, що в певних регіонах були скоєні військові злочини і що цьому є докази”, — додав президент Євроюсту.

Доповнення

У Великій Британії заявили, що міністри юстиції з усього світу зберуться в Лондоні, щоб розширити підтримку, яку пропонує Міжнародний кримінальний суд у його розслідуваннях військових злочинів в Україні.

Теги по теме
Украина Россия война расследование
Источник материала
Поделиться сюжетом