Дефіцит стає більшим: яка енергетична ситуація у Києві зараз
Дефіцит стає більшим: яка енергетична ситуація у Києві зараз

Дефіцит стає більшим: яка енергетична ситуація у Києві зараз

У Києві збільшується  споживання електроенергії, а отже росте і її дефіцит. Про це повідомив гендиректор постачальника електроенергії Yasno Сергій Коваленко.

Будь ласка, читайте текст після реклами

«Обсяги обмежень зараз такі, що світло, найбільш імовірно, відключатимуть у світло-сірих зонах графіка. Це складно прийняти після тривалого часу без відключень, але така наша нова реальність зараз. Генерація не збільшиться, а споживання росте. То той самий дефіцит стає більшим», – пояснив він.

Також Коваленко розповів, як розподіляється електроенергія між споживачами. За його словами, розподілом світла на всіх користувачів займаються диспетчери операторів системи розподілу. Їм доводять до відома обмеження, з якими працює енергосистема в конкретний момент часу.

Будь ласка, читайте текст після реклами

«Планують, зазвичай, на добу вперед. Але за ситуацією стежать у режимі реального часу. Найпершою задачею із забезпечення у диспетчерів є підключення критичної інфраструктури. Ці об'єкти мають бути заживлені безперервно, вони – найбільш пріоритетні. Це лікарні, пожежки, комунальні підприємства. Зазвичай вони споживають близько 25-30% від загальних обсягів. Далі потрібно збалансовано розподілити решту електроенергії між побутовими споживачами і бізнесами. Тут у хід ідуть черги і групи», – пояснив він.

Зазвичай між обсягами для населення і бізнесами є баланс, додав Коваленко.

«Але от на новорічні свята населення не відключали саме через те, що відключили бізнес. І коли об’єми споживання бізнесу та промисловості зростають, вони мають такі ж пропорційні обмеження, що й населення. Тому як говорили в жовтні, до кінця березня треба бути готовими до будь-яких ситуацій», – резюмував він.

Нагадаємо, раніше енергетики ДТЕК пояснили, чому в Києві та області стає більше відключень світла.

Будь ласка, читайте текст після реклами

Також директор Центру дослідження енергетики Олександр Харченко заявив, що Київ може уникнути тотальних відключень електроенергії, оскільки енергетики розробляють нову схему електропостачання.

Источник материала
loader
loader