Пентагон відреагував на зміну військового керівництва РФ
Пентагон відреагував на зміну військового керівництва РФ

Пентагон відреагував на зміну військового керівництва РФ

Призначення генерала Валерія Герасимова начальником Генерального штабу РФ як головного командувача «СВО» показує деякі системні проблеми, з якими зіткнулися російські військові з початку вторгнення в Україну. Про це заявив прессекретар Пентагону, бригадний генерал ВВС Пет Райдер, повідомляє CNN.

Будь ласка, читайте текст після реклами

«Ми говорили про деякі з них у плані проблем з логістикою, командуванням та управлінням, підтриманням боєздатності, моральним духом і, переважно, великою невдачею у досягненні стратегічних цілей, які вони поставили перед собою», – заявив він.

Райдер додав, що Пентагон продовжуватиме стежити за схожими кадровими перестановками в Росії.

Будь ласка, читайте текст після реклами

«Я думаю, що світ хотів би, щоб Росія зосередилася на виведенні військ з України та порятунку життів невинних людей, а не витрачала час на численні перестановки в керівництві, і російські солдати та їхні сім'ї, ймовірно, теж хотіли б цього», – наголосив Райдер.

Як повідомлялося, колишній командувач Сергій Суровікін стане одним із трьох заступників Герасимова. Він залишається на посаді командувача повітряно-космічними силами. Ще двома заступниками будуть головнокомандувач Сухопутними військами генерал армії Олег Салюков та заступник начальника генштабу генерал-полковник Олексій Кім.

Читайте також: Як зміна військового керівництва у РФ вплине на війну: роз’яснення експерта
Источник материала
loader