Народний депутат отримав підозру в недекларуванні маєтку в Іспанії: деталі
Народний депутат отримав підозру в недекларуванні маєтку в Іспанії: деталі

Народний депутат отримав підозру в недекларуванні маєтку в Іспанії: деталі

Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура оголосили підозру в недекларуванні маєтку в Іспанії народному депутату IX скликання Артуру Герасимову. Депутат заявив,  про «дешевий піар».

Будь ласка, читайте текст після реклами

За даними слідства, депутат не вносив до декларацій двоповерхове житло дуплексного типу та паркомісце в провінції Аліканте (Іспанія) вартістю 190 тис. євро (станом на 2013 рік). Крім того, він не декларував також $1600 на рахунках в українських банках, повідомили в пресслужбі НАБУ.

«Розслідування цих фактів розпочали за публікаціями журналістів програми «Схеми»», – зазначили в Бюро.

Будь ласка, читайте текст після реклами

У квітні 2021 року журналісти «Схем» писали, що маєток в Іспанії має народний депутат Артур Герасимов ("ЄС"). У деклараціях цю нерухомість він не вказував. За даними журналістів, він придбав його у 2013 році. Площа нерухомсті – 120 кв. метрів.

Артур Герасимов у коментарі ЗМІ заявив,  назвав підозру «дешевим піаром»,  не сумнівається в своїй правоті і тому, що виграє цю справу в ВАКС.

Він заявив, що квартиру придбав у 2013 році, до початку політичної діяльності і обрання депутатом. «Причому на той момент я займався бізнесом і квартира була куплена на задекларовані від бізнесу доходи, легальність та достатність яких ні у кого не виникає питань або сумнівів», – сказав нардеп.

Герасимов стверджує, що ця нерухомість у 2013 була передана «в дар батькам», тож і вносити в декларацію він її не мав.

Будь ласка, читайте текст після реклами

Нагадаємо,раніше повідомлялося, що «Слуга народу» Камельчук отримав підозру.Справа стосується неправдивого декларування орендованої квартири в Києві та непогашеного кредитного зобов'язання перед банком.

Також Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) повідомило про підозру колишньому народному депутату від Радикальної партії Олега Ляшка Сергію Скуратовському. Посадовця підозрюють в організації схеми заволодіння правами вимоги по кредитам, що призвело до заподіяння понад 112 млн грн збитків приватному банку.

Источник материала
Поделиться сюжетом