19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
В предыдущей эксплуатации были проблемы – эксперт о вертолете H225
В предыдущей эксплуатации были проблемы – эксперт о вертолете H225

В предыдущей эксплуатации были проблемы – эксперт о вертолете H225

У Норвегії у 2016 році сталася авіакатастрофа за участю гвинтокрила Airbus Helicopters H225 Super Puma. Тоді загинули 13 осіб. Це гвинтокрил такого ж типу, який впав у Броварах, і на борту якого перебувало керівництво МВС України.

Про це в ефірі телемарафону Єдині новини розповів експерт з авіації Валерій Романенко.

Тоді авіатрощі сталася через те, що відірвалася одна з лопатей несучого гвинта у польоті. Романенко додав, що перш ніж ці гвинтокрили отримали українські служби, вони прийшли підсилення цього вузла.

Зараз дивляться

— Ми отримали десять таких гелікоптерів H225, вони були після апгрейду. У попередній експлуатації у них були виявлені проблеми з головним ротором, несучим ротором. Була катастрофа, відірвалася лопать гвинта в одного з гелікоптерів в Норвегії, здається у 2016 році.

Після цього цей вузол був підсилений, перероблений і ми отримали десять таких гелікоптерів – шість до ДСНС та чотири до Нацгвардії, – розповів він.

За його словами,всі гелікоптери проходили спеціальну та серйозну перевірку. В Україні цим займається спеціальний підрозділ, окремий авіаційний загін ДСНС.

Читайте
Використовувався для потреб МВС: що відомо про гвинтокрил Super Puma

Він додав, що за інформацією на 2020 рік такі гелікоптери використовують понад 12 країн. Висновки щодо причин катастрофи буде робити комісія, створена для розслідування авіатрощі.

— Це буде державна комісія, яка буде складатися з відповідних фахівців. Крім того буде запрошено два французькі фахівці – це буде представник концерну Eurocopter (наразі має назву Airbus Helicopters, – Ред.) та представник виробника двигунів Turbomeca. І лише після цього можна робити якісь висновки.

Вранці 18 січня в Броварах Київської області на територію дитячого садка впав вертоліт. Внаслідок катастрофи загинуло 16 осіб, зокрема троє дітей.

На борту гвинтокрила перебувало керівництво МВС – міністр МВС Денис Монастирський, перший заступник міністра Євген Єнін та державний секретар Юрій Лубкович. Усі вони загинули.

Служба безпеки України розпочала провадження щодо падіння гелікоптера. Наразі розглядаються , серед яких: порушення правил польоту, технічна несправність гелікоптера та умисні дії щодо знищення транспортного засобу.

Теги по теме
МВД
Источник материала
Поделиться сюжетом