Трави, акупунктура, дієти: у Китаї намагаються лікувати Covid-19 народними методами
Трави, акупунктура, дієти: у Китаї намагаються лікувати Covid-19 народними методами

Трави, акупунктура, дієти: у Китаї намагаються лікувати Covid-19 народними методами

Оскільки Covid-19 поширюється серед величезного населення Китаю, заражаючи мільйони людей і спричиняючи дефіцит ліків, багато хто звертається до традиційної медицини старої школи для боротьби з болями та нездужанням, спричиненими вірусом.

Повідомляється, що лідер країни Сі Цзіньпін просував традиційну китайську медицину (ТКМ) з самого початку пандемії.

Представники охорони здоров’я також відводили ТКМ важливу роль в боротьбі з коронавірусом, охоплюючи цілу низку методів лікування, від лікувальних трав і масажів до акупунктури і дієт.

Зараз дивляться
Читайте також:

Зазначається, що критики подібного підходу говорять, що це псевдонауково і неефективно при лікуванні реальних хвороб, і існує мало рецензованих даних, що підтверджують заяви про ефективність ТКМ.

– Ми не знаємо, чи ефективні ці методи лікування, тому що вони не вивчалися в клінічних випробуваннях, – заявив завідувач кафедрою епідеміології в школі громадської охорони здоров’я Гонконзького університету Бен Коулінг.

За його словами, не можна виключати можливості того, що деякі з них ефективні, але також не можна виключати, що деякі з них можуть бути навіть шкідливими.

Повідомляється, що Всесвітня організація охорони здоров’я рекомендує тільки ті методи лікування Covid-19, які засновані на хімічних препаратах і радить зібрати надійні докази і дані щодо методів і продуктів традиційної медицини.

Джерело
MedicalXpress
Теги
Китай Коронавірус Covid-19 лікування
Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Поділитись
Источник материала
Поделиться сюжетом