«Аватар. Шлях води» зібрав у прокаті понад два мільярди доларів
«Аватар. Шлях води» зібрав у прокаті понад два мільярди доларів

«Аватар. Шлях води» зібрав у прокаті понад два мільярди доларів

Автори:
Ярослав Зубченко
Наразі це шостий найприбутковійший фільм в історії кіно

Продовження «Аватара» від режисера Джеймса Кемерона зібрало у світовому прокаті 2,026 млрд доларів, згідно з даними платформи Mojo Movies. Це шоста  стрічка, якій вдалося подолати рубіж у два мільярди касових зборів та відповідно наразі шостий найприбутковіший фільм в історії.

Таким чином Джеймс Кемерон став першим режисером, що зняв одразу три фільми, які заробили більше двох мільярдів доларів кожен («Титанік», «Аватар», «Аватар. Шляхи води»). 

У свою чергу Зої Салдана стала першою акторкою, що знялася у чотирьох фільмах, які заробили більше двох мільярдів доларів кожен. Вона виконала ролі синьої іншопланетянки Нейтірі в «Аватарі» та «Аватарі. Шлях води». І зеленої іншопланетянки Гамори у «Месниках. Війна нескінченності» та «Месниках: Завершення». 

Видання Deadline передбачає, що до кінця цього тижня нова частина «Аватара» випередить «Месників. Війну нескінченності» (2,052 млрд) та «Зоряні війни. Пробудження сили» (2,071 млрд). І тоді три з чотирьох найприбутковіших фільмів в історії будуть належати одному режисерові. 

«Аватар. Шлях води» — це продовження фільму 2009 року, події в якому переносять з джунглів планети Пандора до її коралових рифів. Стрічка розповідає історію сім’ї головних героїв Джейка Саллі (Сем Вортінгтон) та Нейтірі (Зої Салдана). У рекламних матеріалів автори картини акцентують особливу увагу на технологіях підводної зйомки. 

Раніше MediaSapiens писав, що «Людина-павук. Шляху додому немає» став найуспішіншим фільмом в історії українського прокату. 

Фото: Vox

Теги по теме
Кино фильм
Источник материала
Поделиться сюжетом