В Українському інституті книги назвали найпопулярніші в Україні книжки 2022 року
В Українському інституті книги назвали найпопулярніші в Україні книжки 2022 року

В Українському інституті книги назвали найпопулярніші в Україні книжки 2022 року

Український інститут книги опублікував список бестселлерів, які користувались найбільшою популярністю в Україні в 2022 році. 

Список поділений на три частини: українські бестселери видавництв, перекладні бестселери видавців і бестселери книготорговців. Так, українські видавництва назвали 32 бестселлера, серед який художня література, наукова література та нон-фікшн.

Зокрема, у списку такі книжки сучасних українських письменників, як «Доця» Тамари Горіхи Зерни,  «Нові темні вікі. Колонія» Макса Кідрука, «Там, де вітер» Любка Дереша, «Пацики» Анатолія Дністрового, «Тільки нікому про це не кажи» Ірени Карпи, «Вілла Деккера» Юрія Винничука, а також містичний мешап «Кайдашева сім’я проти зомбі» Олексія Деканя. В 2022 році добре продавався і дехто з класиків, зокрема «Вибрані твори» Василя Стуса.

В 2022 року українці також добре купували нон-фікшн і наукову літературу. У списку представлені такі книжки, як «Фізика. Коливання та хвилі» вчителя фізики Павла Віктора, «Справа Василя Стуса. Збірка документів з колишнього КДБ УРСР» Вахтанга Кіпіані, «Брама Європи. Історія України від скіфських воєн до незалежності» Сергія Плохія, а також «Подолати минуле. Глобальна історія України» Ярослава Грицака.

У списку бестселлерів українських книготорговців, крім деяких вищеназваних книг, варто відмітити такі роботи, як «Україна. Історія з грифом секретно» Володимира В’ятровича, книга про секс-освіту для дітей «Малечі про інтимні речі» Юлії Ярмоленко та класичні «Тореодори з Васюківки» Всеволода Нестайко. Добре продавався іноземний нон-фікшн, зокрема «Фактор Черчилля. Як одна людина змінила історію» екс-прем’єра Британії Бориса Джонсона та «Жінка, яка має план. Життя сповнене краси, пригод та успіху» матері мільярдера Ілона Маска Мей Маск.

Минулого року українці також добре читали «Дюну» Френка Герберта, «1984» Джорджа Оруелла, «Відьмак. Останнє бажання» Анджея Сапковського та «Гаррі Поттер і філософський камень» Джоан Роулінг.  Серед перекадних бестселлерів  видавців також Сунь Дзи «Мистецтво війни», «Честь дорожча за життя» Аслана Масхадова, «Як писати про війну» Кеппс Рон, «Купи собі той довбаний букет» Тари Шустер, «Пікнік біля навислої стелі» Джоан Ліндсі.

Источник материала
Поделиться сюжетом