Битва за Соледар: воїн ЗСУ розповів про бої за місто та що потрібно для його повернення
Битва за Соледар: воїн ЗСУ розповів про бої за місто та що потрібно для його повернення

Битва за Соледар: воїн ЗСУ розповів про бої за місто та що потрібно для його повернення

Військовий розповів, що потрібно для того, щоб вибити окупантів із Соледара / фото twitter.com/Maxar

Командир підрозділу аеророзвідки ЗСУ Роберт Бровді "Мадяр" заявив, що українським захисникам, які були змушені відійти від Соледара Донецької області, потрібно більше боєприпасів, щоб вибити звідти російських окупантів. 

"Щодо того, щоб просунутися в Соледарі, великої потреби в танках немає. Нам більше потрібен БК. Це дозволить підвищити інтенсивність вогню. Таке посилення вогню дозволило досягти успіхів у Харківській та Херсонській областях. Якщо знищено інфраструктуру, логістику та командування, це дозволяє здійснити блискавичні наступальні операції ", – пояснив військовий в ефірі Апостроф TV.

За словами "Мадяра", зараз українські військові перебувають на підготовлених заздалегідь позиціях і зайняли оборону. 

Відео дня

"На першому етапі Соледар штурмувала ПВК без особливої артилерійської підтримки. Тепер підтягнулася армія. Бої на околицях Соледара продовжуються там, де це зручно та тактично вигідно для ЗСУ. Для переходу в наступ нам треба доотримати зброю та спорядження", – продовжив він. 

Командир зазначив, що наступ окупантів із півночі, де знаходиться Соледар, та зпівдня може створити проблеми для Бахмута. Через це оборона наразі йде із трьох сторін.

Військовий додав, що на південному напрямку ворога помітних успіхів немає.  

"На всій смузі фронту населені пункти зруйновані вщент. Там немає жодної цілої будівлі. Кожний населений пункт потрапляє в "планові цілі", на які витрачається весь залишок вогневої сили. Тому будь-яке навіть маленьке село методично місяцями щодня знищується вогнем. Як результат, там навіть руїн не залишається. Все перемішане із землею", – зауважив Бровді. 

"Мадяр" наголосив, що у вагнерівців нижчий рівень страху, ніж у російських "чмобіків". З іншого боку, вони мають нульовий рівень військової підготовки. 

"Їх ніхто не планував навчати. Ними просто швидко поповнили чисельність. Єдине, чим вони беруть – це кількість. Вони завжди атакують однотипно. Що дозволяє їх швидше знищувати і у більшій кількості", – пояснив "Мадяр".

Читайте також:
Словаччина готова надати Україні Т-72, але не Leopard 2 – міністр оборони
У РНБО розповіли, коли може початись новий наступ Росії
Бої за Бахмут: прикордонники показали ліквідацію штурмового підрозділу росіян (фото 18+)

Бої за Соледар

Українські захисники тривалий час мужньо тримали оборону Соледара Донецької області, який штурмували російські окупанти. За час боїв росіяни оголошували про захоплення Соледара декілька разів, проте ці заяви не відповідали дійсності. 

На цьому фейки російської сторони не закінчилися. Пізніше росіяни заявили про нібито знищення першого американського танку М1 Abrams під Соледаром. Рашисти поширюють фейк про знищення Abrams за допомогою звичайного РПГ-18 "Муха". Примітно, що про передачу цих танків Україні було оголошено лише 25 січня. 

За час інтенсивних боїв українські захисники ліквідували в районі Соледара чималу кількість російських окупантів, серед яких і найманці ПВК "Вагнер". Так, підрозділи українських прикордонників знищили групу окупантів, яка розташовувалася в промисловій зоні міста. Для цього використовувалися безпілотники і артилерія.

25 січня 2023 року стало відомо, що Збройні сили України вийшли з містаСоледар, оскільки російські окупанти зрівняли його з землею. 

Вас також можуть зацікавити новини:

  • РФ посилює тиск на Бахмут та Вугледар, інтенсивність боїв зростає - Маляр
  • Зеленський про танки від Німеччини та США: "Є танкова коаліція, ключове тепер – швидкість"
  • Leopard може бути більше: експерт заінтригував заявою про сотні танків для України
  • Зеленський прокоментував рішення ЄСПЛ з приводу злочинів РФ на Донбасі
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны