Танки Leopard: експерт пояснив, у чому їхня особливість та чому саме вони потрібні Україні
Танки Leopard: експерт пояснив, у чому їхня особливість та чому саме вони потрібні Україні

Танки Leopard: експерт пояснив, у чому їхня особливість та чому саме вони потрібні Україні

Танк Leopard ідеально підходить для ведення бою на території України / фото US Army

Танк Leopard - розробка німецького концерну, за основу взяли чотири найважливіші характеристики - захист, маневреність, вогнева міць та система керування вогнем.

"Леопард" оснащений 120-міліметровою гладкоствольною гарматою та двома кулеметами у різних частинах конструкції. Екіпаж танка - чотири людини. У сюжеті "Сніданку з 1+1" військовий експерт Олександр Мусієнко пояснив, у чому переваги такої техніки для України.

"Їх вироблено понад 2 тисячі, крім того, до них на сьогодні виробляються запчастини. Це теж важливий момент з точки зору їх технічного обслуговування. У Польщі розгорнута їхня ремонтна база", - каже він.

Ще одна перевага танків Leopard - пальне. Двигуни невибагливі, для них не потрібно використовувати спеціальних сумішей чи спеціалізованих компонентів. Відзначає Мусієнко ще один момент - те, що у них дизельні двигуни. 

І це ще не все: особливо важливо в умовах бою не тільки швидкість і маневреність, але й захист екіпажу. "Вони мають гарну броню, мають дальність пострілу до 5 км, здатні вести бойові дії в будь-який час доби та за будь-яких погодних умов", - каже експерт.

"Леопарди" створювалися, аби боротися з радянськими танками, які використовує наш ворог. Вага такого танка - від 50 до 66,5 тонн залежно від модифікації, але це не проблема на території України, зазначає військовий експерт.

А от замінити Leopard майже нічим, адже цей танк найбільше підходить для ведення бою у наших ландшафтах. 

Танки Leopard для України

Видання Spiegel ввечері 24 січня повідомило, що канцлер Німеччини Олаф Шольц погодився на передачу Україні бойових танків Leopard після багатомісячних дискусій із союзниками.

За інформацією каналу ABC News, 12 країн-учасниць "Рамштайну" погодилися на передачу близько 100 німецьких танків, зокрема – Польща, Фінляндія, Данія, Нідерланди та Іспанія.

Крім того, з’явилась інформація, що вже цього тижня США можуть оголосити про передачу "значної кількості" бойових танків Abrams.

25 січня стало відомо, що Німеччина схвалила реекспорт танків Leopard 2 в Україну з країн-партнерів. Також в уряді ФРН підтвердили, що відправлять Україні одну роту танків Leopard 2 (14 одиниць) з власних запасів.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • Шольц погодився на передачу Україні танків Leopard – Spiegel
  • Нейтральна Швейцарія може погодитись на реекспорт своєї зброї Україні – ЗМІ
  • США різко збільшать виробництво 155-мм снарядів для України - ЗМІ
Источник материала
Поделиться сюжетом