Генсек НАТО відповів, чи піде Путін на ядерну ескалацію через постачання танків Україні
Генсек НАТО відповів, чи піде Путін на ядерну ескалацію через постачання танків Україні

Генсек НАТО відповів, чи піде Путін на ядерну ескалацію через постачання танків Україні

Столтенберг натякнув, що побоювання німецьких політиків є порожніми \ фото REUTERS

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг прокоментував побоювання німецьких політиків, щодо того, що поставки танків Leopard 2 Україні можуть призвести до ядерної ескалації з РФ. Він заявив, що "Росія вже почала цю війну".

Генсекретар в інтерв'ю Die Welt зазначив, що ризик застосування ядерної зброї РФ невеликий, але сама "ядерна риторика" Кремля небезпечна.

"Ризик застосування ядерної зброї невеликий. Але російська ядерна риторика абсолютно безвідповідальна і небезпечна. РФ повинна знати, що ядерну війну неможливо виграти, і тому її не можна вести", - сказав він.

Столтенберг зазначив, що НАТО стежить за діями Кремля і поки ніяких змін в російських ядерних силах не спостерігається.

Читайте також:
Відносини НАТО з Росією залишаться напруженими навіть після війни в Україні - генсек
НАТО може підняти мінімальний рівень витрат на оборону, але в ідеї є противники

"Якби це було так, ми б відреагували. Але навіть якщо ми дозволимо Росії шантажувати нас цією риторикою, світ стане небезпечнішим. Тоді РФ буде нав'язувати цю ядерну загрозу, коли захоче чогось досягти",-зазначив він.

Крім того, Столтенберг зазначив, що РФ почала війну проти незалежної, країни, і "для України буде трагедією, якщо президенту Путіну це зійде з рук". Він зазначив, що це було б небезпечно і для інших країн, оскільки Путін і подібні йому авторитарні лідери знали б, що можуть грубою силою досягати цілей.

Він підкреслив, що в інтересах НАТО гарантувати перемогу України. Столтенбер повторив, що більшість воєн закінчуються переговорами, але у випадку з Україною є деякі нюанси.

"Те, чого Україна може досягти на таких переговорах, нерозривно пов'язане з військовою ситуацією. Якщо ми хочемо рішення, при якому Україна виживе як суверенна країна, потрібно діяти зараз. Більш важка техніка Україні вкрай необхідна", - підкреслив генсек НАТО.

Ядерний шантаж Путіна

21 вересня 2022 року російський президент Володимир Путін вдався до ядерного шантажу. Він пригрозив, що в разі загроз для територіальної цілісності Росія "використовує всі наявні кошти, і це не блеф". Український президент Володимир Зеленський тоді заявив, що це тільки перші кроки ядерного шантажу Путіна, і що також не вважає це блефом

Міністр оборони США Ллойд Остін заявляв, що не бачить "нічого, що змусило б повірити, що Путін прийняв рішення" застосувати ядерну зброю.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • Надання Україні ЗРК Patriot не вимагає схвалення НАТО-Столтенберг
  • Україна має бути готова до нових ударів РФ по критичній інфраструктурі-Столтенберг
Теги по теме
Владимир Путин НАТО
Источник материала
Поделиться сюжетом