Індія отримає понад 100 гепардів із Південної Африки
Індія отримає понад 100 гепардів із Південної Африки

Індія отримає понад 100 гепардів із Південної Африки

КИЇВ. 26 січня. УНН. Південна Африка повідомила, що вона досягла угоди про передачу понад 100 гепардів до Індії в рамках амбітного проекту з реінтродукції плямистих кішок у південноазіатській країні. Про це УНН повідомляє посилаючись на AFP.

Деталі

Міністерство навколишнього середовища заявило, що першу партію з 12 гепардів буде доставлено до Індії наступного місяця після того, як у вересні минулого року з Намібії прибули вісім гепардів.

"План полягає в тому, щоб переміщати ще 12 особин щорічно протягом наступних восьми-десяти років, щоб допомогти створити життєздатну та безпечну популяцію гепардів", - йдеться у заяві міністерства.

Індія колись була домом для азіатського гепарда, але до 1952 року ця тварина була оголошена вимерлою, насамперед через втрату довкілля і загибель від рук мисливців, що шукають їх характерну плямисту шкуру.

Зусилля з реінтродукції тварин активізувалися у 2020 році, коли Верховний суд Індії ухвалив, що африканські гепарди, інший підвид, можуть бути завезені до країни у "ретельно вибране місце" на експериментальній основі.

Переговори про угоду з Південною Африкою тривали довго, і спочатку очікувалося, що перші гепарди будуть доставлені до Індії у серпні минулого року.

Офіційні особи заявили, що попереднє постачання із Намібії стало першим міжконтинентальним переміщенням гепардів, найшвидших наземних тварин планети.

Намібійські зразки були випущені в Національний парк Куно, заповіднику дикої природи за 320 кілометрів на південь від Нью-Делі.

Теги по теме
Индия
Источник материала
Поделиться сюжетом