Іспанія готова надати Україні 53 танки Leopard 2 - ЗМІ
Іспанія готова надати Україні 53 танки Leopard 2 - ЗМІ

Іспанія готова надати Україні 53 танки Leopard 2 - ЗМІ

КИЇВ. 26 січня. УНН. Іспанія готова надати Україні 53 німецьких танків Leopard 2, які наразі законсервовані на військовій базі в Сарагосі та потребують переобладнання. Про це агентству Reuters повідомили джерела, обізнані зі справою, інформує УНН.

Деталі

За словами джерел, Іспанія вже оцінила потреби в капітальному ремонті, а Німеччина та Україна погодилися з вартістю, яка буде оплачена зі спеціального фонду. Вони оцінили, що танки можуть бути готові до роботи протягом двох місяців. Деякі з них у гіршому стані, ніж інші, оскільки їх використовували на запчастини, додало джерело.

Також повідомляється, що танки транспортуватимуть по Європі на бортових вантажівках. Це триватиме близько тижня.

Доповнення

Наприкінці 2022 року Іспанія поставила свій найбільший пакет оборонної техніки для України, яке включало важке озброєння, далекобійні та протитанкові боєприпаси. Країна також надіслала чотири системи протиповітряної оборони американського виробництва HAWK і зобов’язалася надіслати ще дві. Іспанія також пропонує медичне обслуговування поранених українських військових і навчання ППО на своїй авіабазі в Толедо.

Нагадаємо

Уряд прем'єр-міністра Іспанії Педро Санчеса погодився відправити Leopard 2, якщо на європейському рівні є скоординований план. На сьогодні іспанська армія має 108 основних бойових танків Leopard 2A4.

Теги по теме
Украина Испания
Источник материала
Поделиться сюжетом