лавров несподівано відвідав Еритрею
лавров несподівано відвідав Еритрею

лавров несподівано відвідав Еритрею

КИЇВ. 26 січня. УНН. Міністр закордонних справ росії сергій лавров прибув до Еритреї в четвер із одноденним несподіваним візитом, повідомило міністерство інформації, в рамках африканського турне, спрямованого заручитися підтримкою Москви, передає УНН.

Деталі

лавров під час своєї другої поїздки до Африки за шість місяців зустрівся з президентом Ісайасом Афеворком, щоб обговорити «зміцнення двосторонніх відносин, а також регіональні події, які становлять інтерес для двох країн», йдеться у повідомленні міністерства.

Очікується, що він та його еритрейський колега Осман Салех також проведуть спільну пресконференцію пізніше у четвер, йдеться у заяві міністерства.

Поїздка лаврова до Африки, яка з початку війни в Україні стала новим полем дипломатичної битви, також привела його до Анголи, Есватіні та Південної Африки.

Ісайяс править Еритреєю з моменту здобуття незалежності від Ефіопії в 1993 році.

Його армію звинувачують у численних звірствах проти цивільного населення під час жорстокої дворічної війни у північному регіоні Ефіопії Тиграї.

Додамо

Еритрея, одна з найбільш закритих країн світу, була однією з п'яти країн, які проголосували у березні 2022 року проти резолюції ООН, яка засуджує вторгнення росії до України.

Теги по теме
Африка
Источник материала
Поделиться сюжетом