Окупанти готуються до наступу в Луганській області - ISW
Окупанти готуються до наступу в Луганській області - ISW

Окупанти готуються до наступу в Луганській області - ISW

Росіяни можуть відмовитись від захоплення Бахмута / фото ГУР МО

Російські війська готуються до вирішальної наступальної операції у Луганській області. Щоб розосередити та відволікти ЗСУ вони можуть проводити обмежені атаки на більшу частину лінії фронту.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW). За даними аналітиків, за останні дні загарбники відновили наземні атаки у центрі Запорізької області та на заході Донецької області.

"Масштаби та характер цих обстрілів свідчать, що вони швидше заважають атакам, спрямованим на те, щоб відвернути та притиснути українські сили до окремих ділянок фронту, ніж узгодженим зусиллям щодо відновлення наступальних операцій для просування вперед на цих двох напрямках", - пояснили експерти.

Відео дня

За оцінкою аналітиків, найбільш вірогідним напрямом російських наступальних дій у Луганській області може бути лінія Сватове-Кремінна. Зокрема, окупанти можуть сподіватися відбити критично важливу ділянку у північній частині Донецької області навколо Лимана та використати лінію Сватове-Кремінна для подальших атак на західну частину Харківської чи північну частину Донецької області. Однак, експерти називають вкрай малоймовірним те, що інтервенти зможуть суттєво просунутися на цьому напрямі, навіть якщо розпочнуть успішну наступальну операцію.

В ISW зазначають, що подібні дії РФ можуть свідчити про кульмінацію боїв за Бахмут, оскільки темпи російських операцій навколо міста знижуються. Пропагандисти можуть просувати про російські наступальні операції в центрі Запоріжжя та на заході Донецької області, щоб приховати провали в Бахмуті.

"ПВК "Вагнера" не виконала своєї обіцянки щодо захоплення Бахмута і не змогла просунутися далі незначних тактичних успіхів у Соледарі. Тому російське військове керівництво, ймовірно, вирішило відмовитися від пріоритету операцій навколо Бахмута", - йдеться у звіті.

Можливий наступ РФ: подробиці

ГУР очікує, що після заміни командувача Об'єднаного угруповання російських окупантів в Україні на Валерія Герасимова, росіяни змінять тактику. "Почерк" нового очільника окупаційних військ уже відчутний.

25 січня стало відомо, що ЗСУ залишили Соледар. Натомість українські військові закріпились на раніше підготовлених рубежах.

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов заявив, що наступ Росії у війні проти України може розпочатись через один-два місяці.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • В Україні ліквідували окупанта, який "воював з НАТО"
  • Вночі було збито 24 дрони-камікадзе ворога - Повітряні сили ЗСУ
  • ЗСУ за добу збили 2 ворожі літаки та уразили 4 склади боєприпасів
Источник материала
Поделиться сюжетом