Путін - ніхто, переговорів не буде: Зеленський пройшовся по главі РФ
Путін - ніхто, переговорів не буде: Зеленський пройшовся по главі РФ

Путін - ніхто, переговорів не буде: Зеленський пройшовся по главі РФ

Президент України Володимир Зеленський дав інтерв'ю журналістці Sky News Кей Берлі, в якому розповів про своє ставлення до Путіна / фото-Sky News, кадр з відео

Президент України Володимир Зеленський не зацікавлений у зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним і переговорах про мир з ним. 

Український лідер заявив, що Путін сьогодні для нього - "ніхто". Таку думку він висловив в інтерв'ю Sky News, уточнивши, що "не розуміє, хто приймає рішення в Росії", і що хоча Москва і постійно заявляє про мир, вона бреше, атакуючи Україну ракетами. На питання, чи допоможе зустріч з Путіним вирішити війну, Зеленський сказав:

"Мені це не цікаво. Не цікаво зустрічатися, не цікаво говорити... Я дійсно не розумію, хто приймає рішення в Росії"

При цьому Зеленський зазначив, що збереження життя українців є для нього пріоритетом номер один у несправедливій війні, розв'язаній путінським режимом.

"Я не хочу воювати на території Росії. Я просто хочу, щоб вони якнайшвидше припинили війну і якнайшвидше покинули нашу країну. Я можу вам точно сказати, якщо вони покинуть нашу територію, війна припиниться. Ось і все", - сказав Зеленський.

На питання, чи не занадто пізно для переговорів, Зеленський сказав:

"Після повномасштабного вторгнення для мене [Путін] ніхто".

Зеленський про ймовірний наступ РФ

Коментуючи чутки про концентрацію російських сил, український головнокомандувач зазначив, що в останні дні були більш потужні атаки і наступи, і що для українських сил вкрай важливо мати оборонну міць.

"Все залежить від того, наскільки ми зможемо їх стримувати... На сході вони просуваються вперед і втрачають багато людей. Це просто неймовірне число. Їм на це наплювати. Вони не рахують своїх людей. Це факт.  Ми рахуємо їх людей. Але у нас немає точних цифр. З їхнього боку жертв набагато більше. Але з того, що ми вже бачили і підрахували, з їхнього боку тисячі загиблих, і вони простопродовжують кидають їх, і кидати їх, і кидати їх, і кидати їх", - здивувався Зеленський.

Зеленський про злочини РФ на Донбасі

Раніше президент України заявив, що завдяки рішенням Європейського суду з прав людини наближений день, коли Росія буде притягнута до відповідальності за агресію.

"Європейський суд з прав людини оголосив своє рішення про прийнятність справи щодо захоплення Росією територій Сходу України в 2014 році і щодо масштабного порушення окупантами прав людини", - зазначив президент України Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні.

Зеленський сказав, що це поки проміжне юридичне рішення, але завдяки цьому "ми стали ближче до того дня, коли Росія буде притягнута до відповідальності за агресію".

Вас також можуть зацікавити новини:

  • У Генштабі повідомили про ситуацію на різних напрямках: де ворог наступає
  • Битва за Соледар: воїн ЗСУ розповів про бої за місто і що потрібно для його повернення
  • На Донеччині ворог постійно намагається зламати нашу оборону-Зеленський
Теги по теме
Владимир Зеленский Владимир Путин
Источник материала
Поделиться сюжетом