The New Yorker опублікував фільм-есе Надії Парфан про війну
The New Yorker опублікував фільм-есе Надії Парфан про війну

The New Yorker опублікував фільм-есе Надії Парфан про війну

Вторгнення Росії застало Надію Парфан в далекому бедуїнському селі. Фільм показує її повернення додому, попри початок війни.

Видання The New Yorker опублікувало документальний короткометражний фільм про вторгнення Росії в Україну української режисерки Надії Парфан під назвою «Я не хотіла знімати воєнний фільм» (I did not want to make a war film). Стрічку можна переглянути безплатно на сайті видання.

«Надія Парфан була за кордоном, коли почалося повномасштабне вторгення Росії в Україну. У цьому особистому фільмі-есе вона документує своє болісне повернення додому», – ідеться в описі стрічки.

Повномасштабна війна застала режисерку в маленькому бедуїнському селі на Близькому Сході. «Було тепло, безпечно і нестерпно далеко від дому. Одного разу режисерці приснився віщий сон. Вона вирішила повернутися до Києва, адже військові дії ще точилися. Незважаючи на осуд рідних і довгу дорогу, їй нарешті вдалося переступити поріг рідного дому. Але сам будинок тепер став назавжди іншим», – йдеться в описі до фільму на сайті Docudays.

Надія Парфан – українська кінопродюсерка та режисерка, співзасновниця Міжнародного фестивалю кіно та урбаністики «86» у Славутичі, онлайн-кінотеатру Takflix та компанії-дистриб'юторки документального кіно 86Prokat.

Першим повнометражним документальним фільмом Парфан став «Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго», який презентували у липні 2019-го на Одеському міжнародному кінофестивалі.

У жовтні 2022 року Суспільне оголосило Надію Парфан переможницею мистецького конкурсу на виробництво двох серій документального серіалу «УРСР на вуха». 

Теги по теме
война фильм
Источник материала
Поделиться сюжетом